Het verschil tussen een krachtdier en een totemdier

De termen krachtdier en totemdier worden vaak door elkaar heen gebruikt. Toch is er wel degelijk een duidelijk verschil. Een krachtdier kun je zien als je persoonlijke raadgever die altijd bij je is.

“De eerste keer dat ik mijn krachtdier ontmoette was ik tot tranen geroerd. Eerlijk gezegd was ik best een beetje sceptisch en vroeg me af of de ontmoeting wel zou lukken. Nou, luid en duidelijk toonde mijn krachtdier zich. Sindsdien hebben we samen al veel magische reizen gemaakt en heb ik veel antwoorden en inzichten mogen ontvangen. Ik voel me enorm dankbaar dat ze haar wijsheid met me deelt.”

Elke keer dat je een sjamanistische reis maakt staat je krachtdier op je te wachten om met je mee te gaan.

Je zou je bijvoorbeeld tijdens een meditatie kunnen afstemmen op een specifiek dier en je laten verrassen wat deze je te vertellen heeft. Het kan zijn dat een bepaald dier in een bepaalde periode vaak je pad kruist om je ergens op te wijzen.

Zo zou je krachtdier kunnen zien als je persoonlijke reisleider. Van begin tot eind is hij of zij daar om je te voorzien van tips, inzichten, antwoorden op je vragen en gezelschap.
Een totemdier is eerder een specialist op bepaald gebied. Net zoals een gids je meeneemt en informatie geeft over bijvoorbeeld een specifiek kasteel, natuurgebied of museum. Ze lopen een tijdje met je mee en delen hun kennis, maar blijven niet voor altijd bij je.

“Mijn eerste ervaring in een zweethut stond in het teken van de panter. Tijdens deze indrukwekkende reis mocht ik mooie inzichten van haar ontvangen. Zo liet ze me zien wat mijn levensmissie is, nam ze bij me weg wat mij niet meer dient en zuiverde ze mijn energie. Ze daagde me uit te pakken wat van mij is en verzorgde ze me liefdevol in haar nest. Mijn taak werd me nog helderder en ik heb gevoeld dat alles in overvloed aanwezig is om deze taak uit te voeren. Ik hoef het alleen maar te doen”

De wijsheid van de natuur, de elementen, planten en dieren is overvloedig aanwezig en een onuitputtelijke bron van inspiratie. Daar voor een ieder die er uit putten wil.

Aho,

Esther

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?