Dans met mij

dansen lichtwijzer

Ik dans dolgraag met mij. Ik dans elke dag, soms tot groot vermaak van postbodes en nietsvermoedende hond-uitlaters. Midden in de woonkamer, op de fiets, op straat. Met mijn man, kinderen, een willekeurige vreemdeling of met mezelf.

Ik vind persoonlijk zonder enige wetenschappelijke onderbouwing maar met volle overtuiging dat er meer gedanst moet worden. Door iedereen. Zonder uitzondering.

Want dansen geeft vrijheid en ontlading en ontspanning. Dansen geeft vreugde en ruimte en energie. Dansen geeft het leven kleur en warmte. Dansen verbindt. Het verbindt je voeten met de aarde en je hoofd met de lucht. Het verbindt je met anderen en het verbindt je met jezelf. Met je hart en met je lichaam.

Ik heb geleerd dat je soms niet eens hoeft te bewegen om te kunnen dansen. Dat je als je jezelf toestaat om volledig in de muziek op te gaan, dat je fysiek volkomen bewegingloos diep vanbinnen kan dansen.

Dus dans! Dans zittend, liggend of staand. Dans op blote voeten of op hoge hakken. Dans op keiharde hardcore house of dans op Bach. Dans alleen of dans samen. Dans zonder enige gene en terughoudendheid jouw eigen dans.

Chantal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?