Fantasie of werkelijkheid

Fantasie of sciencefiction of sprookjes of dagdromen; het zijn namen. Namen voor een werkelijkheid die niet werkelijk is. Een werkelijkheid zonder de zorgen van de dag. Zonder de keuzes, de verantwoordelijkheden, de schulden en de onuitgesproken remmingen. De werkelijkheid die iedereen kent, die voor iedereen anders is maar die door iedereen wordt gedeeld is de andere kant van het fantasieverhaal.

De verplichtingen zijn weg in de fantasie. De zwaartekracht speelt net zo min een rol als regen, kou en storm. In fantasie kan alles zonder dat het ooit eindigt. Perfectie, harmonie en pure lust. Hoe anders dan de werkelijkheid. Streven naar deze ultieme toestand wordt soms een tipje van de sluier. Met yoga, met healings, met truffels, cacao-dansen en met andere elementen die wijzen naar het licht achter in de tunnel van de werkelijkheid.

Maar weet je, ik ken werkelijkheid die de fantasie overstijgt. Buiten in de natuur dan zie ik dingen die spitten met zwaartekracht, regen, kou en storm. Met een perfectie en harmonie die haar weergave niet kent. Een leven zonder verantwoordelijkheid, keuzes, schilden en de zorgen van de dag. Een uitgesproken ontremming, overvloed en een explosie van volmaakt gestructureerde wanorde.

Geen mens die daar maait, graait, snijdt, hakt, snoeit en zweetovergoten graaft. Geen kost wat kost rechtlijnigheid, kortgehouden groei en afgemeten begrenzing. In de stoutste dromen haalt de ontworpen tuin het niet bij de natuur en toch wordt man en elektronische macht elk vrij uurtje ingezet om dat te proberen.

Mijn advies: Maai, snoei, hak en schep minder met behulp van allerlei kunstgrepen in je eigen natuur.
Dan wordt je fantasie werkelijkheid.

Thom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?