5 manieren om jezelf te beschermen tegen trillingen van buitenaf

Het overkomt ons allemaal wel eens dat we ons kwetsbaar voelen voor trillingen van buitenaf. Alle materiële vormen, dingen die we kunnen zien en aanraken, hebben een subtieler energielichaam dat we niet kunnen zien. Elk atoom bestaat uit dansende energie. Zo kan bijvoorbeeld een bepaalde ruimte die je betreedt je rillingen geven of juist een vredig gevoel geven.

De verschillende sferen zitten niet alleen in vaste vormen, maar zweven ook door de lucht en bewegen zich van de ene naar de andere plek en persoon. Als iemand boos is, kunnen de energie en sfeer van boosheid wegdrijven en door iemand anders op grote afstand gevoeld worden.

Als we ons gestrest of moe voelen zijn we kwetsbaarder voor trillingen van buitenaf. De basis om je dan te beschermen, is ervoor te zorgen dat je ontspant en uitrust. Zowel fysiek als mentaal aandachtig omgaan met je gezondheid en daarin keuzes maken die voor jou werken is van groot belang in je leven.

Daarnaast zijn er ook momenten waarop het goed is dat we onszelf extra beschermen tegen trillingen van buitenaf. Hieronder lees je een aantal technieken die je kunt gebruiken om je leven te vergemakkelijken, zodat we beter om kunnen gaan met wat er gebeurt. Je kunt het zien als het dragen van een regenjas als het regent.

  1. Beschermende luchtbel

Een bekende techniek is het visualiseren van een luchtbel of een ei. Je stelt jezelf voor dat je in een luchtbel zit zodat er geen onplezierige trillingen binnen kunnen komen.

Ga rustig zitten, aard jezelf en stel jezelf voor dat je omgeven bent door een doorzichtige, beschermende bel. Neem wat tijd om deze bel om je heen waar te nemen. Boven je hoofd, onder je voeten, langs je rug. Rondom je gehele lichaam. Je eigen trillingen kunnen wel naar buiten en het houdt ook goede trillingen van buitenaf niet tegen. Wees ontspannen en merk op dat onplezierige trillingen van buitenaf niet binnen kunnen komen. Je kunt deze techniek zover verfijnen als je wilt. Experimenteer bijvoorbeeld eens met kleuren en persoonlijke symbolen.

  1. Schilden

Je kunt een schild plaatsen voor het gevoelige deel van je lichaam. Als je bekend bent met chakrasystemen, kun je deze plekken in je lijf gebruiken.

Stel je voor dat je een aantal schilden hebt. Voel zelf hoe groot en hoe dik deze schilden voor jou moeten zijn. Plaats nu een schild voor elke plek van je lichaam die je als kwetsbaar beschouwt.

Ook op deze schilden kun je symbolen plaatsen die voor jou een beschermende betekenis hebben. Je bent helemaal vrij om de schilden te versieren naar je eigen inzicht of gevoel. Je kunt je laten inspireren door natuurvolkeren of stammen waar je voeling mee hebt.

  1. De mantel

Hul jezelf in een wonderlijke en magische mantel. Trek hem om je heen en voel de bescherming ervan. Deze mantel kan simpel en effen zijn, maar ook uit vele kleuren bestaan.

  1. Sluit je als een bloem

Deze techniek kun je gebruiken als je in een prettige omgeving bent en je open hebt gesteld en de omgeving overgaat in een minder veilige situatie. Dit kan overal en op ieder moment gebeuren als je bijvoorbeeld op je werk bent, bij familie of in een bos.

Stel je zelf simpelweg voor dat je een bloem bent, met wortels die diep de grond in gaan. Je merkt vervolgens dat de bloem zich langzaam sluit, net zoals een bloem dat ’s nachts doet. Een tulp is een prachtige bloem voor deze techniek

  1. Het loden gordijn

Deze techniek is heel bruikbaar voor mensen die met anderen in een huis wonen, maar die soms wat ruimte om zich heen willen. Of op je werkplek waar je omgeven bent door collega’s.

Stel je een gordijn voor tussen jou en de ander. Zorg ervoor dat dit gordijn het plafond en de vloer raakt. Vervolgens stel je je voor dat het gemaakt is van lood. Adem rustig in en uit en voel op de uitademing dat de warmte en de vochtigheid van je adem het gordijn dichter en werkelijker maken. Je eigen trillingen en die van de ander zullen erop afketsen.

Welke beschermingstechniek je ook gebruik, ze kan worden versterkt door er een krachtig energieveld vol liefde en positieve energie aan te koppelen. Je mag vragen om hulp van het universum, engelen, god, een religieus figuur of dat wat het beste bij jou past. Je verdient het!

Aho
Esther

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?