agenda lichtwijzer

7 FK5F1784

vrijdag

22 april 2022

10.45 - 12.15 u

ceremonie

Cacao is een echte hartopener en een verbinder. Het brengt je naar binnen in je lijf en verbindt je met je hart. Door traditionele culturen in Midden en Zuid-Amerika wordt rauwe cacao gezien als een natuurlijk geneesmiddel. Een cacao ceremonie is een positieve, helende ceremonie die je verbindt met je intuïtie en je hart opent. Het ritueel helpt je in contact te brengen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht. Het werkt meditatief: het kalmeert je hoofd en brengt rondvliegende gedachtes tot stilstand. Het zorgt voor een gevoel van euforie en boost je creativiteit. In combinatie met yin yoga kom je dichter bij jezelf en creëer je tegelijk meer ….Lees meer…..

zaterdag

21 mei 2022

13.00 - 21.00 u

ceremonie

Psilohuasca brengt je in een andere staat van bewustzijn en stuurt je op een diepe innerlijke reis. Ayahuasca, het bekende plantmedicijn, wordt door de inheemse bevolking van Zuid-Amerika traditioneel van de Banisteriopsis Caapi liaan en de bladeren van de Chacruna plant gemaakt. Bij een Psilohuasca ceremonie combineren we de Caapi van de ayahuasca met de psilocybine uit magische truffels. Deze twee plantleraren werken super mooi en krachtig samen en bieden je tijdens een ceremonie een kijkje in je ziel. Ze laten je zien wie je werkelijk bent en kunt zijn. Het opent deuren en naar inzichten en heling en  Lees meer…..

vrijdag

10 juni 2022

10.45 - 12.15 u

meditatie

Ontmoet jouw krachtdier
Jouw krachtdier is je persoonlijke beschermer en raadgever. Je krachtdier is altijd aan je zijde en hopt, loopt, vliegt, zwemt of zweeft met je mee door je leven. Je kunt op elk moment dat jij dat wenst bewust contact maken en een vraag stellen of om raad vragen.
In deze workshop ga je jouw krachtdier ontmoeten. Met behulp van sjamanistische technieken daal je af in de wonderlijke wereld van je onderbewuste. Uit je denken, naar je hart en in verbinding met al dat is. Je krachtdier zal zich aan je tonen, je kennis laten maken met zijn of haar familie en je een speciale boodschap mee geven. Lees meer…
 

zaterdag

11 juni 2022

13.00 - 21.00 u

ceremonie

Om je bewustzijn te verruimen, je blikveld te vergroten en meer in verbinding te komen met jezelf, met anderen en met de rijkdom van de wereld om je heen.  Wanneer je nieuwsgierig bent naar de wereld diep binnen in je, ver voorbij je denkende brein en je ego, nieuwsgierig naar de parels van inzichten en wijsheden die daar te vinden zijn, te ervaren wie je bent in je zuiverste kern, dan ben je klaar om op reis te gaan. En je hoeft je koffers niet eens te pakken. Tijdens een truffelceremonie maak je een innerlijke reis naar het onderbewuste. Lees meer…..

woensdag

22 juni 2022

19.00 - 22.00 u

Veel van onze patronen en overtuigingen zijn onbewust aanwezig. Pas als we deze boven water krijgen en in het licht zetten, kunnen we ze erkennen en veranderen indien gewenst. Je hoeft gelukkig niet altijd diep te graven om meer inzicht te krijgen in wat onbewust speelt. Er zijn prachtige en krachtige manieren om op eenvoudige wijze een verhelderend kijkje te nemen. Bijvoorbeeld met behulp van een familieopstelling. Een familieopstelling is een waardevolle methode om inzicht te krijgen in hardnekkige patronen en onbewuste gedragingen. Een familieopstelling kan je helpen om uitdagingen Lees meer…..

vrijdag

24 juni 2022

10.00 - 12.00 u

wandeling met gids

De natuur biedt ons een gigantische bibliotheek aan kennis, waar we vrij gebruik van mogen maken. Zo laten bomen zien dat loslaten ruimte geeft voor groei. Vogels bieden ons een ander perspectief op het leven. Insecten tonen ons onuitputtelijke diversiteit. De beweging van de zee maakt ons bewust van het proces van constante verandering. Voor het oog bijna onzichtbare organismen laten de kracht van het kleine zien. En schelpen de natuurlijke structuren en schoonheid. Natuurgids Thom neemt je tijdens de wandeling mee langs deze enorme biodiversiteit en laat de onderlinge verbindingen zien, waardoor het geheel voelbaar wordt. Je zult ruiken, proeven, horen, zien en voelen dat alles Lees meer…..

vrijdag

1 juli 2022

10.45 - 12.45 u

magisch feestje

Een magisch feestje voor hart en lijf. We gaan deze hartverwarmende ochtend voor ieder die dat wenst de rauwe cacao, een prachtige hartopener en verbinder, combineren met een microdosis truffels. Deze twee bijzondere plantleraren versterken en bekrachtigen elkaar. Het is een mooie en liefdevolle manier om kennis te maken met de cacao en/of de truffels. De effecten zijn zacht en subtiel bij deze doseringen, dus kun je goed voelen of en wat plantmedicijnen voor jou kunnen betekenen. We gaan na de korte ceremonie waarbij we een intentie zetten en de cacao en truffels (of 1 van beide indien gewenst) nuttigen, een yin yoga sessie doen waarbij de aandacht gelegd wordt op het nog meer verbinden van lichaam en geest en het openen van het hart….Lees meer

zondag

3 juli 2022

13.00 - 17.00 u

workshop

Thaise Yoga massage is bedoeld om vreugde en vrijheid in het lichaam te creëren. De ervaring is zowel ontspannend als enerverend en brengt je een verkwikkende en verruimende blik op je lichaam en geest. Leer in deze workshop hoe je zelf Thaise Yoga massage kan geven. Hoe je met vertrouwen leert aanraken en hoe je beiden de voordelen kan ervaren van deze helende en krachtige vorm van massage. Naast een stukje theorie leren we hoe te geven en hoe te ontvangen. Je zult afwisselend degene zijn die behandelt en degene die Lees meer…..

zaterdag

9 juli 2022

13.00 - 21.00 u

ceremonie

Om je bewustzijn te verruimen, je blikveld te vergroten en meer in verbinding te komen met jezelf, met anderen en met de rijkdom van de wereld om je heen.  Wanneer je nieuwsgierig bent naar de wereld diep binnen in je, ver voorbij je denkende brein en je ego, nieuwsgierig naar de parels van inzichten en wijsheden die daar te vinden zijn, te ervaren wie je bent in je zuiverste kern, dan ben je klaar om op reis te gaan. En je hoeft je koffers niet eens te pakken. Tijdens een truffelceremonie maak je een innerlijke reis naar het onderbewuste. Lees meer…..

zaterdag

16 juli 2022

19.30 - 22.30 u

met cacao (of niet)

Dansen is een vorm van expressie. In beweging uiten wat er in je leeft zonder woorden. Vanuit een speciale intentie of gewoon intuïtief. Op deze bijzondere avond geven we daar ruimte voor. Ieder op zijn of haar eigen manier.
We starten de avond met een kleine ceremonie, waarin jij indien je dat wilt met behulp van rauwe cacao een intentie kunt uitspreken (hoeft niet hardop uiteraard). Met behulp van de trillingen van de healingdrum en de ingrediënten van de cacao gaan we via ons lichaam van ons hoofd naar ons hart. Cacao heeft behalve bergen anti-oxidanten en mineralen ook de oeroude natuurlijke eigenschap om het hart te openen, te ontspannen en om de buitenwereld met de binnenwereld te verbinden.
En dus gaan we daarna op blote voeten de zaal in. De klanken van de speciaal uitgekozen muziek… Lees meer…..

vrijdag

22 juli 2022

10.45 - 12.15 u

hartmeditatie

Anderhalf uur lang super zachte aandacht voor je lijf en leden. Je krijgt de kans diep te ontspannen en weer energie op te doen. Tijd voor jou! We starten met een prachtige hartmeditatie. Je ligt of zit in een comfortabele. We gebruiken bolsters, dekens, meditatiekussens en oogkussen om je lichaam helemaal te ondersteunen, zodat je je totaal kunt onderdompelen in fysieke ontspanning.
Daarna nemen we je mee op een verrassende klankreis. De trillingen van de diverse instrumenten hebben een ontspannend effect op je hersenen en je hart.
Laat jezelf meedeinen op de golven van de oceaan, dans in de regen en neem plaats in je hart. Je lijf mag volledig rusten en je geest gaat op reis, om uiteindelijk …. Lees meer

zondag

24 juli 2022

19.00 - 20.30 u

Zonder dat we het ons bewust zijn hebben we toegang tot alle kennis die aanwezig is in onszelf, onze cellen en de werelden om ons heen. Alles is met elkaar verbonden.
Tijdens deze meditatieceremonie ga je je lichaam en je denken tot rust brengen, zodat je plaats kunt nemen in je hart. Van daar uit ga je met behulp van de healingdrum, de ratel, muziek en stilte op reis in je innerlijke wereld. Een kans om antwoorden te vinden op persoonlijke vragen, te rusten en energie op te doen. Lees meer…..