agenda lichtwijzer

vrijdag

10 juni 2022

10.45 - 12.15 u

meditatie

Ontmoet jouw krachtdier
Jouw krachtdier is je persoonlijke beschermer en raadgever. Je krachtdier is altijd aan je zijde en hopt, loopt, vliegt, zwemt of zweeft met je mee door je leven. Je kunt op elk moment dat jij dat wenst bewust contact maken en een vraag stellen of om raad vragen.
In deze workshop ga je jouw krachtdier ontmoeten. Met behulp van sjamanistische technieken daal je af in de wonderlijke wereld van je onderbewuste. Uit je denken, naar je hart en in verbinding met al dat is. Je krachtdier zal zich aan je tonen, je kennis laten maken met zijn of haar familie en je een speciale boodschap mee geven. Lees meer…
 

vrijdag tm zondag

9, 10, 11 december

transformatie & bewustwording

lichtwijzer

Tijdens zit bijzondere weekend halen we alles uit de kast om jou in je eigen kracht te zetten. Voel je de roep om je bewustzijn te vergroten? Je meer moeiteloos en liefdevoller te verbinden met jezelf, de aarde en anderen? Ben je op zoek naar inzichten? Heb je de behoefte om oude, belemmerende gewoontes los te laten zodat je bevrijd van overtuigingen, verwachtingen en  blokkades dichter bij je eigen zuivere kern komt? Dan is dit weekend misschien wel voor jou. We gebruiken de magische werking van vrije dans en de helende kracht van energiewerk. We beroepen ons op oeroude leraren uit de natuur in de vorm van plantmedicijnen en zetten de de verzachtende en troostrijke impact van klanken in. We laten je ervaren hoe je jezelf bevrijdt van stress middels ademwerk, geven je bewustzijn een powerboost door het overwinnen van koud water en verwarmen ons hart bij het vuur. Lees meer…..

vrijdag

9 juni 2023

11.00 - 12.30 u

Anderhalf uur lang super zachte aandacht voor je hart en je lichaam. Je krijgt de kans diep te ontspannen en weer energie op te doen. Tijd voor jou ! Je ligt of zit in een comfortabele. We gebruiken bolsters, dekens, meditatiekussens en oogkussen om je lichaam helemaal te ondersteunen, zodat je je totaal kunt onderdompelen in fysieke ontspanning.
We nemen je mee op een verrassende klankreis. De trillingen van de diverse instrumenten hebben een ontspannend effect op je hersenen en je hart.
Laat jezelf meedeinen op de golven van de oceaan, dans in de regen en neem plaats in je hart. Je lijf mag volledig rusten en je geest gaat op reis, om uiteindelijk thuis te komen bij jezelf. Lees meer…

zondag

2 juli 2023

14.00 - 16.00 u

magisch feestje

Een magisch feestje voor hart en lijf. We gaan deze hartverwarmende ochtend voor ieder die dat wenst de rauwe cacao, een prachtige hartopener en verbinder, combineren met een microdosis truffels. Deze twee bijzondere plantleraren versterken en bekrachtigen elkaar. Het is een mooie en liefdevolle manier om kennis te maken met de cacao en/of de truffels. De effecten zijn zacht en subtiel bij deze doseringen, dus kun je goed voelen of en wat plantmedicijnen voor jou kunnen betekenen. We gaan na de korte ceremonie waarbij we een intentie zetten en de cacao en truffels (of 1 van beide indien gewenst) nuttigen, een yin yoga sessie doen waarbij de aandacht gelegd wordt op het nog meer verbinden van lichaam en geest en het openen van het hart….Lees meer

zaterdag

23 september '23

19.00 - 21.00 u

drum dans cirkel

Drum Dans Cirkel. Kom met ons de herfst inluiden ! Rondom een mooi vuur gaan we drummen, ratelen, klappen en dansen ieder op zijn en haar eigen authentieke vrije wijze. Door ons in vreugde te verbinden met klank, beweging en elkaar verhogen we onze energie en vieren we het leven.
Locatie: Buurtschap Effen 1 Breda.
Je mag een vrijwillige bijdrage doen, maar het hoeft niet.
Aanmelden niet nodig en kinderen ook super welkom.
We kijken naar je uit!
Aho

ma tm vrij

4 tm 8 december 2023

online

reis langs je zintuigen

Bewust Zijn, hoe doe je dat eigenlijk. Je zintuigen zijn een poort tussen jezelf en de wereld om je heen. Door deze poort kun je prikkels van buiten af ervaren en van binnen uit verbinding maken met anderen. In 5 video’s bieden we een mogelijkheid om via het ruiken, proeven, horen, zien en voelen je bewuste waarneming te verbreden. Vijf dagen lang ontvang je een video met een meditatie vanuit een specifiek zintuig en nodigen we je uit een dag lang dit zintuig een beetje meer bewust te zijn. 

Je kan je via deze link aanmelden.

donderdag

28 december 2023

19.45 - 22.30 u

met truffels (of niet)

Dansen is een vorm van expressie. In beweging uiten wat er in je leeft zonder woorden. Vanuit een speciale intentie of gewoon intuïtief. Op deze bijzondere avond geven we daar ruimte voor. Ieder op zijn of haar eigen manier. We starten de avond met een kleine ceremonie, waarin jij (indien je dat wilt met behulp van een microdosis magische truffels) een intentie kunt uitspreken. Met behulp van de trillingen van de healingdrum en de truffeltjes gaan we via ons lichaam van ons hoofd naar ons hart. 
En dus gaan we daarna op blote voeten de zaal in en dansen we het oude jaar van ons af en het nieuwe jaar tegemoet. Lees meer….

dinsdag

27 februari 2024

20.15 - 20.45 u

gratis webinar

De wondere wereld van microdoseren. Ontdek wat microdoseren precies is, hoe het in zijn werk gaat en vooral ook hoe het jou zou kunnen helpen om onder andere een betere focus, meer creativiteit, minder stress en betere stemming te krijgen.
In dit gratis webinar leggen we je alles uit over microdoseren. We vertellen meer over de truffels, over de verschillende methodieken, over de voor- en de nadelen  van microdoseren en wat je van microdoseren kan verwachten. Meld je aan via deze link

zondag

3 maart 2024

10.30 - 13.30 u

workshop

Wist je dat 95% van de mensen een episode met rugklachten heeft in zijn/haar leven? Rugklachten voorkomen en verminderen kan heel goed met yoga. Tenminste als je weet wat passend is voor jouw lichaam. In deze workshop wordt je uitgelegd hoe je dit kunt doen. De workshop begint met een yogales waarin we met een bal het bindweefsel losmaken en de spieren stretchen en versterken. Vervolgens gaan we na een korte pauze in op de anatomie en behandeling van rugklachten met yoga. Tenslotte worden de inzichten vertaald naar praktische oefeningen. De workshop wordt gegeven door Paul Houweling. Paul is tien jaar geleden gestart met yoga (Yin en Ashtanga) en geeft Ashtanga yoga lessen. Naast de Ashtanga-teachertraining heeft… Lees Meer

zondag

10 maart 2024

10.00 - 16.00 u

introductiedag

Tijdens deze dag dompelen we ons onder in ons onderbewuste. Door middel van sjamanistische meditatie technieken gaan we op reis in onszelf en maken we kennis met en krijgen toegang tot alle mooie wijsheid die in ons verborgen ligt. 
– Laat je verwonderen over alle kennis die je bij je draagt en de onzichtbare steun die je ontvangt.
– Leer hoe je toegang krijgt tot die onderbewuste wijsheid.
–  Maak kennis met je persoonlijke krachtdier en spirit begeleider.
–  Ervaar hoe de antwoorden die je van je begeleiders krijgt je inzichten geven over jezelf. lees meer…..

vrijdag

17 mei 2024

19.45 - 21.15 u

restoratieve yoga

Wat een verrukkelijke en prachtige combinatie. Vanuit ontspanning helemaal thuiskomen bij jezelf. Door het aannemen van zachte goed ondersteunde fysieke houdingen gaat je lijf zich ultiem ontspannen. Door het plaatsen van stemvorken en haar handen op je lichaam, nodigt Esther je uit om  je wonderlijke zelfherstellende vermogen haar werk te laten doen. Geef je over aan alles wat je al in je hebt om de mooiste versie van jezelf te zijn lees meer…..

maandag

20 mei 2024

19.00 - 20.30 u

We halen deze avond twee parels uit onze schatkist! Namelijk rauwe cacao en klankschalen. Cacao is een echte hartopener en verbinder en is in staat je naar binnen te brengen je je te verbinden met jezelf. Rauwe cacao wordt gezien als plantmedicijn, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de geest en het hart. 
Terwijl de cacao haar werk kan doen na de cacaoceremonie, zetten we vervolgens onze klankschalen in. De trillingen van de schalen zorgen in een bepaalde frequentie voor een prikkeloverdracht waardoor spierspanningen en energieblokkades kunnen worden opgelost. Daarnaast ontstaat er ruimte om stress, angsten, zorgen en twijfel die negatief werken op je hele systeem los te laten. Lees meer…..

vrijdag

24 mei 2024

19.45 - 22.00 u

*Een cirkel van wijze vrouwen zoals jij*

Cirkels herinneren ons eraan dat we allemaal gelijk verbonden zijn. Dat we elkaar nodig hebben om ons veilig door alle gevoelens, uitdagingen en ervaringen die bij ons menselijk bestaan horen, heen te loodsen. In deze verbindende bijeenkomst creëert Isabelle een plek om dichter bij jezelf te komen, de vrouw in jou te ontmoeten en de kracht van ‘wij vrouwen’ met elkaar te delen. Lees meer…

zaterdag

25 mei 2024

13.00 - 21.00 u

ceremonie

Om je bewustzijn te verruimen, je blikveld te vergroten en meer in verbinding te komen met jezelf, met anderen en met de rijkdom van de wereld om je heen.  Deze keer bieden we voorafgaand aan de truffels ook een rape ceremonie aan voor degenen die dat willen. 

 Wanneer je nieuwsgierig bent naar de wereld diep binnen in je, ver voorbij je denkende brein en je ego, nieuwsgierig naar de parels van inzichten en wijsheden die daar te vinden zijn, te ervaren wie je bent in je zuiverste kern, dan ben je klaar om op reis te gaan. Tijdens een truffelceremonie maak je een innerlijke reis naar het onderbewuste.  lees meer…..

zondag

26 mei 2024

19.00 - 22.00 u

Mannen die samen komen en zichzelf mogen zijn. Bij Lichtwijzer creëert Sjoerd een plek en mogelijkheid waar mannen dichter bij hun eigen authentieke kern kunnen komen. Een plek waar mannen de vrijheid en meerwaarde van het luisteren naar je gevoel kunnen vergroten. Waar het helemaal ok is om om volledig in je kracht te staan en helemaal veilig om te delen met gelijkgestemden. Elke keer zal er een ander thema aan bod komen. Elke keer zal er ademwerk gedaan worden en zullen er verschillende oefeningen gedaan worden die je dichter bij jezelf brengen en de connectie tussen mannen onderling gaat verbeteren…. Lees meer….

vrijdag

31 mei 2024

19.45 - 21.15

yoga nidra

Deze avond combineren we de kracht van yoga nidra en klanken. Een ultiem avondje ontspannen en opladen dus. Yoga nidra is een systematische methode om volledige ontspanning teweeg te brengen. De term yoga nidra is afgeleid van het Sanskriet woord nidra dat slaap betekent. Als je yoga nidra doet, dan lijk je te slapen maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van bewustzijn. Yoga nidra is dus de kunst van het ontspannen.
Als je je lijf en geest tot rust hebt gebracht nemen we je mee op reis met diverse instrumenten. In de ruimte die vanuit het rusten is gecreëerd, kun je je mee laten deinen op de golven van de oceaan, dansen in een warme regenbui en lees meer…

zaterdag

1 juni 2024

20.00 - 22.00 u

Nieuw! En wat een feestje. We gaan een cacaoceremonie combineren met kristallen.  Thony ‘Edelstenen’ Kraamer en Lichtwijzer slaan hun handen ineen om jou een magische avond te bezorgen. Rauwe cacao is een echte hartopener en verbinder en is in staat je naar binnen te brengen je je te verbinden met jezelf. Rauwe cacao wordt gezien als plantmedicijn, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de geest en het hart. Na een mooie ceremonie, geleid door Esther en Chantal, waarin tijd en ruimte is om een intentie te zetten en open te staan voor alles wat er mag zijn, neemt Thony je mee in de wereld van kristallen. Tijdens een geleide meditatie krijgen jullie allemaal een kristal in handen, waar we een diepe verbinding mee gaan maken om te voelen wat het in je activeert, aanraakt en/of openbaart.  Lees meer…

vrijdag

14 juni 2024

19.45 - 21.45 u

Zonder dat we het ons bewust zijn hebben we toegang tot alle kennis die aanwezig is in onszelf, onze cellen en de werelden om ons heen. Alles is met elkaar verbonden.
Tijdens deze meditatieceremonie ga je je lichaam en je denken tot rust brengen, zodat je plaats kunt nemen in je hart. Van daar uit ga je met behulp van de healingdrum, de ratel, muziek en stilte op reis in je innerlijke wereld. Een kans om antwoorden te vinden op persoonlijke vragen, te rusten en energie op te doen. Lees meer…..

zaterdag

15 juni 2024

13.00 - 21.00 u

ceremonie

Om je bewustzijn te verruimen, je blikveld te vergroten en meer in verbinding te komen met jezelf, met anderen en met de rijkdom van de wereld om je heen.  Deze keer bieden we voorafgaand aan de truffels ook een rape ceremonie aan voor degenen die dat willen. 

 Wanneer je nieuwsgierig bent naar de wereld diep binnen in je, ver voorbij je denkende brein en je ego, nieuwsgierig naar de parels van inzichten en wijsheden die daar te vinden zijn, te ervaren wie je bent in je zuiverste kern, dan ben je klaar om op reis te gaan. Tijdens een truffelceremonie maak je een innerlijke reis naar het onderbewuste.  lees meer…..

dinsdag

18 juni 2024

20.00 - 22.00 u

Door middel van ademwerk kun je je bewustzijn vergroten, spanning loslaten en meer in verbinding komen met jezelf. De energie van een ademcirkel is magisch en zorgt voor een diepe verbinding. Ieder ademt voor zich en ieder gaat zijn of haar eigen proces aan. Maar wel gesteund door de energie van de groep. Die energie, alsmede de emoties en ervaringen van de andere deelnemers dragen ook bij aan jouw proces. Zonder dat je iets hoeft te doen, en zonder enige interactie word je uitgenodigd en gespiegeld in een veilige setting waar alles er mag zijn precies zoals het is. De ademcirkel wordt begeleid door twee professionele ademcoaches en we werken met een maximaal aantal van 8 deelnemers zodat we iedereen de aandacht kunnen geven die nodig is. Tijdens de ademsessie zullen er verschillende technieken ingezet worden zoals onder andere het gebruik van fysieke drukpunten, stemwerk, klank en lichaamswerk. Lees meer… 

zat 22 tm zon 23

juni 2024

16.00 - 12.00 u

Deze Truffelceremonie Plus is een truffelceremonie met overnachting en integrerende ademsessie. Wij gaan in een exclusieve en intieme setting alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat jij je helemaal op jezelf kan richten. Centraal staat de truffelceremonie op zaterdag. Om je makkelijker aan de truffels over te kunnen geven en je lichaam, hart en geest in een fijne en ontvankelijke staat te brengen doen we voorafgaand aan de ceremonie een rapé ritueel. Daarna op reis met de truffels en als afsluiting een heerlijke, lichte zelfgemaakte maaltijd met verse soep en andere lekkernijen om je weer stevig te aarden. Daarna lekker slapen in de ceremonieruimte.  De volgende ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar en daarna gaan we de truffelreis nog meer verdiepen met een integrerende ademsessie. Zo kun je de wijsheid van de truffels nog beter voor je laten werken. Er is uiteraard nog gelegenheid om ervaringen te delen en eventueel vragen te stellen en dan ronden we samen af. Lees meer…

zondag

23 juni 2024

19.00 - 22.00 u

Mannen die samen komen en zichzelf mogen zijn. Bij Lichtwijzer creëert Sjoerd een plek en mogelijkheid waar mannen dichter bij hun eigen authentieke kern kunnen komen. Een plek waar mannen de vrijheid en meerwaarde van het luisteren naar je gevoel kunnen vergroten. Waar het helemaal ok is om om volledig in je kracht te staan en helemaal veilig om te delen met gelijkgestemden. Elke keer zal er een ander thema aan bod komen. Elke keer zal er ademwerk gedaan worden en zullen er verschillende oefeningen gedaan worden die je dichter bij jezelf brengen en de connectie tussen mannen onderling gaat verbeteren…. Lees meer….

vrijdag

28 juni 2024

19.45 - 21.15 u

restoratieve yoga

Wat een verrukkelijke en prachtige combinatie. Vanuit ontspanning helemaal thuiskomen bij jezelf. Door het aannemen van zachte goed ondersteunde fysieke houdingen gaat je lijf zich ultiem ontspannen. Door het plaatsen van stemvorken en haar handen op je lichaam, nodigt Esther je uit om  je wonderlijke zelfherstellende vermogen haar werk te laten doen. Geef je over aan alles wat je al in je hebt om de mooiste versie van jezelf te zijn lees meer…..

zondag 30 juni

10.30 - 13.00 u

yoga

op het

Veerse Meer

Ervaar een unieke yoga beleving op het Veerse Meer! Samen met kapitein René van Watermaas bieden we jou een zalig zonnig zomerfeestje aan.
Kapitein René vaart ons naar een van de prachtigste plekjes op een onbewoond eilandje in het Veerse Meer.
Daar ga je genieten van een uur lang zachte yoga in de buitenlucht met niets dan rust en ruimte om je heen.
Voel de zonnestralen op je gezicht en de wind in je haren terwijl het geluid van de rustige golfslag door je heen spoelt. Laat de adembenemende natuur zijn magische en helende werk doen! Ont-prikkelen en maximaal aarden! Ontspanning voor lichaam, hoofd en hart.
Met uiteraard de mogelijkheid om  pootje te baden door het Veersemeer of wie weet een frisse duik. Na deze beleving zal er thee met wat lekkers voor je klaar staan en we sluiten af met een mooie vaartocht over het Veerse Meer. Lees meer…

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?