agenda lichtwijzer

vrijdag

10 juni 2022

10.45 - 12.15 u

meditatie

Ontmoet jouw krachtdier
Jouw krachtdier is je persoonlijke beschermer en raadgever. Je krachtdier is altijd aan je zijde en hopt, loopt, vliegt, zwemt of zweeft met je mee door je leven. Je kunt op elk moment dat jij dat wenst bewust contact maken en een vraag stellen of om raad vragen.
In deze workshop ga je jouw krachtdier ontmoeten. Met behulp van sjamanistische technieken daal je af in de wonderlijke wereld van je onderbewuste. Uit je denken, naar je hart en in verbinding met al dat is. Je krachtdier zal zich aan je tonen, je kennis laten maken met zijn of haar familie en je een speciale boodschap mee geven. Lees meer…
 

maansdag

18-11- 2022

19.30 - 21.00 u

Veel van onze patronen en overtuigingen zijn onbewust aanwezig. Pas als we deze boven water krijgen en in het licht zetten, kunnen we ze erkennen en veranderen indien gewenst. Je hoeft gelukkig niet altijd diep te graven om meer inzicht te krijgen in wat onbewust speelt. Er zijn prachtige en krachtige manieren om op eenvoudige wijze een verhelderend kijkje te nemen. Bijvoorbeeld met behulp van een familieopstelling. Een familieopstelling is een waardevolle methode om inzicht te krijgen in hardnekkige patronen en onbewuste gedragingen. Een familieopstelling kan je helpen om uitdagingen Lees meer…..

vrijdag tm zondag

9, 10, 11 december

transformatie & bewustwording

lichtwijzer

Tijdens zit bijzondere weekend halen we alles uit de kast om jou in je eigen kracht te zetten. Voel je de roep om je bewustzijn te vergroten? Je meer moeiteloos en liefdevoller te verbinden met jezelf, de aarde en anderen? Ben je op zoek naar inzichten? Heb je de behoefte om oude, belemmerende gewoontes los te laten zodat je bevrijd van overtuigingen, verwachtingen en  blokkades dichter bij je eigen zuivere kern komt? Dan is dit weekend misschien wel voor jou. We gebruiken de magische werking van vrije dans en de helende kracht van energiewerk. We beroepen ons op oeroude leraren uit de natuur in de vorm van plantmedicijnen en zetten de de verzachtende en troostrijke impact van klanken in. We laten je ervaren hoe je jezelf bevrijdt van stress middels ademwerk, geven je bewustzijn een powerboost door het overwinnen van koud water en verwarmen ons hart bij het vuur. Lees meer…..

zondag

22 januari 2023

11.00 - 13.00 u

The Barefoot Dutchman

Een vervolgsessie voor diegenen die al eerder bij Anton zijn geweest. Voor wie de kracht van adem ervaren heeft. Als jouw nieuwsgierigheid is gewekt om te ontdekken wat je nog meer ademwerk kan doen, er misschien een klein vuurtje van verlangen is ontstaan om nog meer lagen van je af te schudden. Bij deze ademsessie word je uitgenodigd om weer een stapje dieper te gaan, nog meer overgave te beoefenen. Om nog iets mee tegen die comfort zone aan te leunen en te voelen wat jij kan, wat er in jouw diepe kern zit en wat je mag loslaten. En dat alles met een kracht waar jij al over beschikt. Anton kijkt ernaar uit jou in deze verdiepende sessie te mogen begeleiden naar nieuwe inzichten en ontspanning.    Lees meer…..

vrijdag

3 februari 2023

11.00 - 12.30 u

restoratieve yoga

Wat een verrukkelijke en prachtige combinatie. Vanuit ontspanning helemaal thuiskomen bij jezelf. Door het aannemen van zachte goed ondersteunde fysieke houdingen gaat je lijf zich ultiem ontspannen. Door het plaatsen van stemvorken en haar handen op je lichaam, nodigt Esther je uit om  je wonderlijke zelfherstellende vermogen haar werk te laten doen. Geef je over aan alles wat je al in je hebt om de mooiste versie van jezelf te zijn lees meer…..

vrijdag

17 februari 2023

11.00 - 13.00 u

magisch feestje

Een magisch feestje voor hart en lijf. We gaan deze hartverwarmende ochtend voor ieder die dat wenst de rauwe cacao, een prachtige hartopener en verbinder, combineren met een microdosis truffels. Deze twee bijzondere plantleraren versterken en bekrachtigen elkaar. Het is een mooie en liefdevolle manier om kennis te maken met de cacao en/of de truffels. De effecten zijn zacht en subtiel bij deze doseringen, dus kun je goed voelen of en wat plantmedicijnen voor jou kunnen betekenen. We gaan na de korte ceremonie waarbij we een intentie zetten en de cacao en truffels (of 1 van beide indien gewenst) nuttigen, een yin yoga sessie doen waarbij de aandacht gelegd wordt op het nog meer verbinden van lichaam en geest en het openen van het hart….Lees meer

zaterdag

18 februari 2023

13.00 - 21.00 u

ceremonie

Om je bewustzijn te verruimen, je blikveld te vergroten en meer in verbinding te komen met jezelf, met anderen en met de rijkdom van de wereld om je heen.  Deze keer een hele bijzondere editie. Voorafgaand aan de truffelceremonie begeleidt The Barefoot Dutchman een speciaal afgestemde ademsessie, zodat je nog beter voorbereid je reis kan aangaan.
 Wanneer je nieuwsgierig bent naar de wereld diep binnen in je, ver voorbij je denkende brein en je ego, nieuwsgierig naar de parels van inzichten en wijsheden die daar te vinden zijn, te ervaren wie je bent in je zuiverste kern, dan ben je klaar om op reis te gaan. Tijdens een truffelceremonie maak je een innerlijke reis naar het onderbewuste.  lees meer…..

vrijdag

3 maart 2023

11.00 - 13.00 u

met Fanny

Tijdens de sessie lig je op een yogamat. Er wordt muziek op een wat harder volume afgespeeld en Fanny zal zich richten op verschillende chakra/meridiaanpunten in je lichaam, of deze aanraken. Sluit je ogen, ontspan je spieren en geef je zonder verwachtingen over aan het proces.⁣ Het gaat er niet om iets in jou te veranderen, maar om te worden wat je werkelijk bent en altijd was.⁣ 𝗩𝗼𝗼𝗿𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻 𝗞undalini NRGY sessie:⁣ Het vergroot je bewustzijn. Herstelt en vitaliseert het fysieke lichaam. ⁣Herinnert jou er aan wie je in de essentie bent. ⁣Helpt je lang vastgehouden emoties en trauma los te laten.⁣ Beweegt je lichaam op ‘mysterieuze’ manieren.  Lees meer…..

zondag

5 maart 2023

11.00 - 13.00 u

The Barefoot Dutchman

We zijn echt superblij dat The Barefoot Dutchman deel uitmaakt van het Lichtwijzer team. Anton gaat ons laten voelen wat ademwerk kan doen met ons lijf, ons hart en ons hoofd. In essentie is ademwerk een stressverlagende techniek, welke fysieke en mentale ontspanning teweegbrengt. Door middel van verschillende ademtechnieken kunnen de volgende positieve effecten bereikt worden:
Stress en angst vermindering, vermeerdering in energie en een verbetering van het immuunsysteem, verlaging bloeddruk en verbetering van de bloedcirculatie. Het kan helpen beter met pijn om te gaan en voor een verbetering vanLees meer…..

zaterdag

11 maart 2023

13.00 - 21.00 u

ceremonie

Om je bewustzijn te verruimen, je blikveld te vergroten en meer in verbinding te komen met jezelf, met anderen en met de rijkdom van de wereld om je heen.  Deze keer een hele bijzondere editie. Voorafgaand aan de truffelceremonie begeleidt The Barefoot Dutchman een speciaal afgestemde ademsessie, zodat je nog beter voorbereid je reis kan aangaan.
 Wanneer je nieuwsgierig bent naar de wereld diep binnen in je, ver voorbij je denkende brein en je ego, nieuwsgierig naar de parels van inzichten en wijsheden die daar te vinden zijn, te ervaren wie je bent in je zuiverste kern, dan ben je klaar om op reis te gaan. Tijdens een truffelceremonie maak je een innerlijke reis naar het onderbewuste.  lees meer…..

zondag

12 maart 2023

19.00 - 20.30 u

Zonder dat we het ons bewust zijn hebben we toegang tot alle kennis die aanwezig is in onszelf, onze cellen en de werelden om ons heen. Alles is met elkaar verbonden.
Tijdens deze meditatieceremonie ga je je lichaam en je denken tot rust brengen, zodat je plaats kunt nemen in je hart. Van daar uit ga je met behulp van de healingdrum, de ratel, muziek en stilte op reis in je innerlijke wereld. Een kans om antwoorden te vinden op persoonlijke vragen, te rusten en energie op te doen. Lees meer…..

vrijdag

17 maart 2023

11.00 - 12.30 u

Anderhalf uur lang super zachte aandacht voor je hart en je lichaam. Je krijgt de kans diep te ontspannen en weer energie op te doen. Tijd voor jou ! Je ligt of zit in een comfortabele houding. We gebruiken bolsters, dekens, meditatiekussens en oogkussen om je lichaam helemaal te ondersteunen, zodat je je totaal kunt onderdompelen in fysieke ontspanning. 
We nemen je mee op een verrassende klankreis. De trillingen van de diverse instrumenten hebben een ontspannend effect op je hersenen en je hart.
Laat jezelf meedeinen op de golven van de oceaan, dans in de regen en neem plaats in je hart. Je lijf mag volledig rusten en je geest gaat op reis, om uiteindelijk thuis te komen bij jezelf. Lees meer…..

zaterdag

18 maart 2023

19.45 - 22.30 u

met truffels (of niet)

Dansen is een vorm van expressie. In beweging uiten wat er in je leeft zonder woorden. Vanuit een speciale intentie of gewoon intuïtief. Op deze bijzondere avond geven we daar ruimte voor. Ieder op zijn of haar eigen manier. We starten de avond met een kleine ceremonie, waarin jij indien je dat wilt met behulp van een microdosis magische truffels een intentie kunt uitspreken (hoeft niet hardop uiteraard). Met behulp van de trillingen van de healingdrum en de truffeltjes gaan we via ons lichaam van ons hoofd naar ons hart. 
En dus gaan we daarna op blote voeten de zaal in. De klanken van de speciaal uitgekozen muziek… Lees meer….

zondag

19 maart 2023

19.00 - 22.00 u

Mannen die samen komen en zichzelf mogen zijn. Vanaf deze maand zal er bij Lichtwijzer maandelijks een mannencirkel plaatsvinden onder begeleiding van Sjoerd en Anton – The Barefoot Dutchman. Samen gaan deze twee mannen een plek en mogelijkheid creëren waar mannen dichter bij hun eigen authentieke kern kunnen komen. Een plek waar mannen de vrijheid en meerwaarde van het luisteren naar je gevoel kunnen vergroten. Waar het helemaal ok is om om volledig in je kracht te staan en helemaal veilig om te delen met gelijkgestemden. Elke keer zal er een ander thema aan bod komen. Elke keer zal er ademwerk gedaan worden en zullen er verschillende oefeningen gedaan worden die je dichter bij jezelf brengen en de connectie tussen mannen onderling gaat verbeteren…. Lees meer….

zaterdag

25 maart 2023

13.00 - 21.00 u

ceremonie

Om je bewustzijn te verruimen, je blikveld te vergroten en meer in verbinding te komen met jezelf, met anderen en met de rijkdom van de wereld om je heen.  Deze keer bieden we voorafgaand aan de truffels ook een rape ceremonie aan voor degenen die dat willen. 

 Wanneer je nieuwsgierig bent naar de wereld diep binnen in je, ver voorbij je denkende brein en je ego, nieuwsgierig naar de parels van inzichten en wijsheden die daar te vinden zijn, te ervaren wie je bent in je zuiverste kern, dan ben je klaar om op reis te gaan. Tijdens een truffelceremonie maak je een innerlijke reis naar het onderbewuste.  lees meer…..

vrijdag

7 april 2023

11.00 - 13.30 u

magisch feestje

Ja! We gaan de truffels combineren met ademwerk. Dit keer gebruiken we een hele milde en toegankelijke microdosering van de truffels. We starten met een kleine ceremonie waarbij we even stilstaan bij wat we willen loslaten en wat we willen ontvangen. Na het zetten van deze intentie, neemt ieder die dat wil een hele kleine hoeveelheid truffels. Deze minimale dosering gaat een prachtige verdieping zijn van de ademsessie die Anton gaat begeleiden. De werking van de truffels is op een diep niveau en gaat je op zachte en subtiele manier begeleiden bij het fysieke, mentale en emotionele proces dat het ademwerk in gang zet. Na afloop krijg je een kom verse, zelfgemaakte, verrukkelijke soep .Lees meer