agenda lichtwijzer

vrijdag

10 juni 2022

10.45 - 12.15 u

meditatie

Ontmoet jouw krachtdier
Jouw krachtdier is je persoonlijke beschermer en raadgever. Je krachtdier is altijd aan je zijde en hopt, loopt, vliegt, zwemt of zweeft met je mee door je leven. Je kunt op elk moment dat jij dat wenst bewust contact maken en een vraag stellen of om raad vragen.
In deze workshop ga je jouw krachtdier ontmoeten. Met behulp van sjamanistische technieken daal je af in de wonderlijke wereld van je onderbewuste. Uit je denken, naar je hart en in verbinding met al dat is. Je krachtdier zal zich aan je tonen, je kennis laten maken met zijn of haar familie en je een speciale boodschap mee geven. Lees meer…
 

maansdag

18-11- 2022

19.30 - 21.00 u

Veel van onze patronen en overtuigingen zijn onbewust aanwezig. Pas als we deze boven water krijgen en in het licht zetten, kunnen we ze erkennen en veranderen indien gewenst. Je hoeft gelukkig niet altijd diep te graven om meer inzicht te krijgen in wat onbewust speelt. Er zijn prachtige en krachtige manieren om op eenvoudige wijze een verhelderend kijkje te nemen. Bijvoorbeeld met behulp van een familieopstelling. Een familieopstelling is een waardevolle methode om inzicht te krijgen in hardnekkige patronen en onbewuste gedragingen. Een familieopstelling kan je helpen om uitdagingen Lees meer…..

vrijdag tm zondag

9, 10, 11 december

transformatie & bewustwording

lichtwijzer

Tijdens zit bijzondere weekend halen we alles uit de kast om jou in je eigen kracht te zetten. Voel je de roep om je bewustzijn te vergroten? Je meer moeiteloos en liefdevoller te verbinden met jezelf, de aarde en anderen? Ben je op zoek naar inzichten? Heb je de behoefte om oude, belemmerende gewoontes los te laten zodat je bevrijd van overtuigingen, verwachtingen en  blokkades dichter bij je eigen zuivere kern komt? Dan is dit weekend misschien wel voor jou. We gebruiken de magische werking van vrije dans en de helende kracht van energiewerk. We beroepen ons op oeroude leraren uit de natuur in de vorm van plantmedicijnen en zetten de de verzachtende en troostrijke impact van klanken in. We laten je ervaren hoe je jezelf bevrijdt van stress middels ademwerk, geven je bewustzijn een powerboost door het overwinnen van koud water en verwarmen ons hart bij het vuur. Lees meer…..

vrijdag

17 maart 2023

11.00 - 12.30 u

Anderhalf uur lang super zachte aandacht voor je hart en je lichaam. Je krijgt de kans diep te ontspannen en weer energie op te doen. Tijd voor jou ! Je ligt of zit in een comfortabele houding. We gebruiken bolsters, dekens, meditatiekussens en oogkussen om je lichaam helemaal te ondersteunen, zodat je je totaal kunt onderdompelen in fysieke ontspanning. 
We nemen je mee op een verrassende klankreis. De trillingen van de diverse instrumenten hebben een ontspannend effect op je hersenen en je hart.
Laat jezelf meedeinen op de golven van de oceaan, dans in de regen en neem plaats in je hart. Je lijf mag volledig rusten en je geest gaat op reis, om uiteindelijk thuis te komen bij jezelf. Lees meer…..

vrijdag

7 april 2023

11.00 - 13.30 u

magisch feestje

Ja! We gaan de truffels combineren met ademwerk. Dit keer gebruiken we een hele milde en toegankelijke microdosering van de truffels. We starten met een kleine ceremonie waarbij we even stilstaan bij wat we willen loslaten en wat we willen ontvangen. Na het zetten van deze intentie, neemt ieder die dat wil een hele kleine hoeveelheid truffels. Deze minimale dosering gaat een prachtige verdieping zijn van de ademsessie die Anton gaat begeleiden. De werking van de truffels is op een diep niveau en gaat je op zachte en subtiele manier begeleiden bij het fysieke, mentale en emotionele proces dat het ademwerk in gang zet. Na afloop krijg je een kom verse, zelfgemaakte, verrukkelijke soep .Lees meer

maandag

29 mei 2023

14.00 - 16.00 u

met Fanny

Tijdens de sessie lig je op een yogamat. Er wordt muziek op een wat harder volume afgespeeld en Fanny zal zich richten op verschillende chakra/meridiaanpunten in je lichaam, of deze aanraken. Sluit je ogen, ontspan je spieren en geef je zonder verwachtingen over aan het proces.⁣ Het gaat er niet om iets in jou te veranderen, maar om te worden wat je werkelijk bent en altijd was.⁣ 𝗩𝗼𝗼𝗿𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻 𝗞undalini NRGY sessie:⁣ Het vergroot je bewustzijn. Herstelt en vitaliseert het fysieke lichaam. ⁣Herinnert jou er aan wie je in de essentie bent. ⁣Helpt je lang vastgehouden emoties en trauma los te laten.⁣ Beweegt je lichaam op ‘mysterieuze’ manieren.  Lees meer…..

donderdag

1 juni 2023

20.15 - 20.45 u

gratis webinar

De wondere wereld van microdoseren. Ontdek wat microdoseren precies is, hoe het in zijn werk gaat en vooral ook hoe het jou zou kunnen helpen om onder andere een betere focus, meer creativiteit, minder stress en betere stemming te krijgen.
In dit gratis webinar leggen we je alles uit over microdoseren. We vertellen meer over de truffels, over de verschillende methodieken, over de voor- en de nadelen  van microdoseren en wat je van microdoseren kan verwachten. Meld je aan via deze link

zaterdag

3 juni 2023

19.00 - 21.00 u

Drum Dans Cirkel. Kom met ons de lente inluiden ! Rondom een mooi vuur gaan we drummen, ratelen, klappen en dansen ieder op zijn en haar eigen authentieke vrije wijze. Door ons in vreugde te verbinden met klank, beweging en elkaar verhogen we onze energie en vieren we het leven.
Locatie: Buurtschap Effen 1 Breda.
Je mag een vrijwillige bijdrage doen, maar het hoeft niet.
Aanmelden niet nodig en kinderen ook super welkom.
We kijken naar je uit!
Aho

zondag

4 juni 2023

11.00 - 13.00 u

The Barefoot Dutchman

Jaaaaaa, eindelijk! Ademwerk met ijsbad. Anton gaat ons laten voelen wat ademwerk kan doen met ons lijf, ons hart en ons hoofd. In essentie is ademwerk een stressverlagende techniek, welke fysieke en mentale ontspanning teweegbrengt. Door middel van verschillende ademtechnieken kunnen de volgende positieve effecten bereikt worden:
Stress en angst vermindering, vermeerdering in energie en een verbetering van het immuunsysteem, verlaging bloeddruk en verbetering van de bloedcirculatie. Het kan helpen beter met pijn om te gaan en voor een verbetering vanLees meer…..

vrijdag

9 juni 2023

11.00 - 12.30 u

Anderhalf uur lang super zachte aandacht voor je hart en je lichaam. Je krijgt de kans diep te ontspannen en weer energie op te doen. Tijd voor jou ! Je ligt of zit in een comfortabele. We gebruiken bolsters, dekens, meditatiekussens en oogkussen om je lichaam helemaal te ondersteunen, zodat je je totaal kunt onderdompelen in fysieke ontspanning.
We nemen je mee op een verrassende klankreis. De trillingen van de diverse instrumenten hebben een ontspannend effect op je hersenen en je hart.
Laat jezelf meedeinen op de golven van de oceaan, dans in de regen en neem plaats in je hart. Je lijf mag volledig rusten en je geest gaat op reis, om uiteindelijk thuis te komen bij jezelf. Lees meer…

zaterdag

10 juni 2023

14.00 - 22.00 u

ceremonie

Om je bewustzijn te verruimen, je blikveld te vergroten en meer in verbinding te komen met jezelf, met anderen en met de rijkdom van de wereld om je heen.  Deze keer bieden we voorafgaand aan de truffels ook een rape ceremonie aan voor degenen die dat willen. 

 Wanneer je nieuwsgierig bent naar de wereld diep binnen in je, ver voorbij je denkende brein en je ego, nieuwsgierig naar de parels van inzichten en wijsheden die daar te vinden zijn, te ervaren wie je bent in je zuiverste kern, dan ben je klaar om op reis te gaan. Tijdens een truffelceremonie maak je een innerlijke reis naar het onderbewuste.  lees meer…..

zaterdag

17 juni 2023

13.00 - 21.00 u

ceremonie

Om je bewustzijn te verruimen, je blikveld te vergroten en meer in verbinding te komen met jezelf, met anderen en met de rijkdom van de wereld om je heen.  Deze keer een hele bijzondere editie. Voorafgaand aan de truffelceremonie begeleidt The Barefoot Dutchman een speciaal afgestemde ademsessie, zodat je nog beter voorbereid je reis kan aangaan.
 Wanneer je nieuwsgierig bent naar de wereld diep binnen in je, ver voorbij je denkende brein en je ego, nieuwsgierig naar de parels van inzichten en wijsheden die daar te vinden zijn, te ervaren wie je bent in je zuiverste kern, dan ben je klaar om op reis te gaan. Tijdens een truffelceremonie maak je een innerlijke reis naar het onderbewuste.  lees meer…..

zondag

18 juni 2023

19.00 - 22.00 u

Mannen die samen komen en zichzelf mogen zijn. Vanaf deze maand zal er bij Lichtwijzer maandelijks een mannencirkel plaatsvinden onder begeleiding van Sjoerd en Anton – The Barefoot Dutchman. Samen gaan deze twee mannen een plek en mogelijkheid creëren waar mannen dichter bij hun eigen authentieke kern kunnen komen. Een plek waar mannen de vrijheid en meerwaarde van het luisteren naar je gevoel kunnen vergroten. Waar het helemaal ok is om om volledig in je kracht te staan en helemaal veilig om te delen met gelijkgestemden. Elke keer zal er een ander thema aan bod komen. Elke keer zal er ademwerk gedaan worden en zullen er verschillende oefeningen gedaan worden die je dichter bij jezelf brengen en de connectie tussen mannen onderling gaat verbeteren…. Lees meer….

vrijdag

23 juni 2023

11.00 - 12.30 u

restoratieve yoga

Wat een verrukkelijke en prachtige combinatie. Vanuit ontspanning helemaal thuiskomen bij jezelf. Door het aannemen van zachte goed ondersteunde fysieke houdingen gaat je lijf zich ultiem ontspannen. Door het plaatsen van stemvorken en haar handen op je lichaam, nodigt Esther je uit om  je wonderlijke zelfherstellende vermogen haar werk te laten doen. Geef je over aan alles wat je al in je hebt om de mooiste versie van jezelf te zijn lees meer…..

zaterdag

24 juni 2023

19.45 - 22.30 u

met truffels (of niet)

Dansen is een vorm van expressie. In beweging uiten wat er in je leeft zonder woorden. Vanuit een speciale intentie of gewoon intuïtief. Op deze bijzondere avond geven we daar ruimte voor. Ieder op zijn of haar eigen manier. We starten de avond met een kleine ceremonie, waarin jij indien je dat wilt met behulp van een microdosis magische truffels een intentie kunt uitspreken (hoeft niet hardop uiteraard). Met behulp van de trillingen van de healingdrum en de truffeltjes gaan we via ons lichaam van ons hoofd naar ons hart. 
En dus gaan we daarna op blote voeten de zaal in. De klanken van de speciaal uitgekozen muziek… Lees meer….

zondag

2 juli 2023

11.00 - 12.300 u

schaduwwerk met Alina

Alina, reist met jou naar je innerlijke kind, naar je schaduw kant. Deze is voor ons niet altijd zichtbaar in het dagelijkse leven en toch is deze schaduwkant/het innerlijk kind  heel belangrijk.
Door naar je innerlijk kind/je schaduwkant te kijken word je weer een geheel. Want als wij ervan uitgaan, dat het leven uit licht, dus bewustzijn en schaduw – het onderbewustzijn- bestaat, dan is het belangrijk om ook je schaduwkant te leren kennen. Innerlijk kind/Schaduwwerk kan helpen bij: 
Burn-out
Depressie
Negative gedachte carrousel 
Paniekaanvallen  En nog heel veel meer. Lees meer….

zondag

2 juli 2023

14.00 - 16.00 u

magisch feestje

Een magisch feestje voor hart en lijf. We gaan deze hartverwarmende ochtend voor ieder die dat wenst de rauwe cacao, een prachtige hartopener en verbinder, combineren met een microdosis truffels. Deze twee bijzondere plantleraren versterken en bekrachtigen elkaar. Het is een mooie en liefdevolle manier om kennis te maken met de cacao en/of de truffels. De effecten zijn zacht en subtiel bij deze doseringen, dus kun je goed voelen of en wat plantmedicijnen voor jou kunnen betekenen. We gaan na de korte ceremonie waarbij we een intentie zetten en de cacao en truffels (of 1 van beide indien gewenst) nuttigen, een yin yoga sessie doen waarbij de aandacht gelegd wordt op het nog meer verbinden van lichaam en geest en het openen van het hart….Lees meer

zaterdag

8 juli 2023

13.00 - 21.00 u

ceremonie

Om je bewustzijn te verruimen, je blikveld te vergroten en meer in verbinding te komen met jezelf, met anderen en met de rijkdom van de wereld om je heen.  Deze keer een hele bijzondere editie. Voorafgaand aan de truffelceremonie begeleidt The Barefoot Dutchman een speciaal afgestemde ademsessie, zodat je nog beter voorbereid je reis kan aangaan.
 Wanneer je nieuwsgierig bent naar de wereld diep binnen in je, ver voorbij je denkende brein en je ego, nieuwsgierig naar de parels van inzichten en wijsheden die daar te vinden zijn, te ervaren wie je bent in je zuiverste kern, dan ben je klaar om op reis te gaan. Tijdens een truffelceremonie maak je een innerlijke reis naar het onderbewuste.  lees meer…..

zaterdag

15 juli 2023

13.00 - 21.00 u

ceremonie

Om je bewustzijn te verruimen, je blikveld te vergroten en meer in verbinding te komen met jezelf, met anderen en met de rijkdom van de wereld om je heen.  Deze keer bieden we voorafgaand aan de truffels ook een rape ceremonie aan voor degenen die dat willen. 

 Wanneer je nieuwsgierig bent naar de wereld diep binnen in je, ver voorbij je denkende brein en je ego, nieuwsgierig naar de parels van inzichten en wijsheden die daar te vinden zijn, te ervaren wie je bent in je zuiverste kern, dan ben je klaar om op reis te gaan. Tijdens een truffelceremonie maak je een innerlijke reis naar het onderbewuste.  lees meer…..

zondag

16 juli 2023

19.00 - 22.00 u

Mannen die samen komen en zichzelf mogen zijn. Vanaf deze maand zal er bij Lichtwijzer maandelijks een mannencirkel plaatsvinden onder begeleiding van Sjoerd en Anton – The Barefoot Dutchman. Samen gaan deze twee mannen een plek en mogelijkheid creëren waar mannen dichter bij hun eigen authentieke kern kunnen komen. Een plek waar mannen de vrijheid en meerwaarde van het luisteren naar je gevoel kunnen vergroten. Waar het helemaal ok is om om volledig in je kracht te staan en helemaal veilig om te delen met gelijkgestemden. Elke keer zal er een ander thema aan bod komen. Elke keer zal er ademwerk gedaan worden en zullen er verschillende oefeningen gedaan worden die je dichter bij jezelf brengen en de connectie tussen mannen onderling gaat verbeteren…. Lees meer….

zondag

16 juli 2023

19.00 - 20.30 u

Zonder dat we het ons bewust zijn hebben we toegang tot alle kennis die aanwezig is in onszelf, onze cellen en de werelden om ons heen. Alles is met elkaar verbonden.
Tijdens deze meditatieceremonie ga je je lichaam en je denken tot rust brengen, zodat je plaats kunt nemen in je hart. Van daar uit ga je met behulp van de healingdrum, de ratel, muziek en stilte op reis in je innerlijke wereld. Een kans om antwoorden te vinden op persoonlijke vragen, te rusten en energie op te doen. Lees meer…..

woensdag

2 augustus 2023

19.00 - 20.30 u

We halen deze avond twee parels uit onze schatkist! Namelijk rauwe cacao en klankschalen. Cacao is een echte hartopener en verbinder en is in staat je naar binnen te brengen je je te verbinden met jezelf. Rauwe cacao wordt gezien als plantmedicijn, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de geest en het hart. 
Terwijl de cacao haar werk kan doen na de cacaoceremonie, zetten we vervolgens onze klankschalen in. De trillingen van de schalen zorgen in een bepaalde frequentie voor een prikkeloverdracht waardoor spierspanningen en energieblokkades kunnen worden opgelost. Daarnaast ontstaat er ruimte om stress, angsten, zorgen en twijfel die negatief werken op je hele systeem los te laten. Lees meer…..

zondag

10 september 2023

10.00 - 16.00 u

introductiedag

Tijdens deze dag dompelen we ons onder in ons onderbewuste. Door middel van sjamanistische meditatie technieken gaan we op reis in onszelf en maken we kennis met en krijgen toegang tot alle mooie wijsheid die in ons verborgen ligt. 
– Laat je verwonderen over alle kennis die je bij je draagt en de onzichtbare steun die je ontvangt.
– Leer hoe je toegang krijgt tot die onderbewuste wijsheid.
–  Maak kennis met je persoonlijke krachtdier en spirit begeleider.
–  Ervaar hoe de antwoorden die je van je begeleiders krijgt je inzichten geven over jezelf. lees meer…..

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?