Ontmoet je krachtdier

vrijdag 10 juni

10.45 - 12.15 uur

Ontmoet jouw krachtdier
Jouw krachtdier is je persoonlijke beschermer en raadgever. Je krachtdier is altijd aan je zijde en hopt, loopt, vliegt, zwemt of zweeft met je mee door je leven. Je kunt op elk moment dat jij dat wenst bewust contact maken en een vraag stellen of om raad vragen.
In deze workshop ga je jouw krachtdier ontmoeten. Met behulp van sjamanistische technieken daal je af in de wonderlijke wereld van je onderbewuste. Uit je denken, naar je hart en in verbinding met al dat is. Je krachtdier zal zich aan je tonen, je kennis laten maken met zijn of haar familie en je een speciale boodschap mee geven.
Na deze ochtend weet jij hoe je je krachtdier kunt opzoeken en heb je er de rest van je leven een maatje bij.
 
Wat anderen er van zeggen:
“ Het was een heel blij gevoel om mijn krachtdier te ontmoeten. Het is fijn dat ik steeds weer terug kan gaan naar mijn krachtdier en steeds weer nieuwe dingen ontdek. Het gevoel dat er altijd iemand is om me te helpen geeft me kracht”
Sven
 
“Ik vond het heel bijzonder mijn krachtdier te ontmoeten. Zijn familie gaf mij een warm welkom en het is fijn om een persoonlijk dier bij me te hebben”
T
“De eerste keer dat ik mijn krachtdier ontmoette was ik tot tranen geroerd. Eerlijk gezegd was ik best een beetje sceptisch en vroeg me af of de ontmoeting wel zou lukken. Nou, luid en duidelijk toonde mijn krachtdier zich. Sindsdien hebben we samen al veel magische reizen gemaakt en heb ik veel antwoorden en inzichten mogen ontvangen. Ik voel me enorm dankbaar dat ze haar wijsheid met me deelt.”
Maria
 

20 euro pp

Klankreis met ontspanningsmeditatie

vrijdag 9 juni

11.00 - 12.30 uur

 

Anderhalf uur lang super zachte aandacht voor je hart en je lichaam. Je krijgt de kans diep te ontspannen en weer energie op te doen. Tijd voor jou !

Je ligt of zit in een comfortabele. We gebruiken bolsters, dekens, meditatiekussens en oogkussen om je lichaam helemaal te ondersteunen, zodat je je totaal kunt onderdompelen in fysieke ontspanning.
We nemen je mee op een verrassende klankreis. De trillingen van de diverse instrumenten hebben een ontspannend effect op je hersenen en je hart.
Laat jezelf meedeinen op de golven van de oceaan, dans in de regen en neem plaats in je hart. Je lijf mag volledig rusten en je geest gaat op reis, om uiteindelijk thuis te komen bij jezelf.

20 euro pp

klankbad lichtwijzer

Cacao & Truffels en Yin Yoga

zondag 2 juli 2023

14.00 - 16.00

Een magisch feestje voor hart en lijf.
We gaan deze hartverwarmende ochtend voor ieder die dat wenst de rauwe cacao, een prachtige hartopener en verbinder, combineren met een microdosis truffels. Deze twee bijzondere plantleraren versterken en bekrachtigen elkaar. Het is een mooie en liefdevolle manier om kennis te maken met de cacao en/of de truffels. De effecten zijn zacht en subtiel bij deze doseringen, dus kun je goed voelen of en wat plantmedicijnen voor jou kunnen betekenen. We gaan na de korte ceremonie waarbij we een intentie zetten en de cacao en truffels (of 1 van beide indien gewenst) nuttigen, een yin yoga sessie doen waarbij de aandacht gelegd wordt op het nog meer verbinden van lichaam en geest en het openen van het hart.

Na afloop krijg je een heerlijke verse zelfgemaakte en natuurlijk hartverwarmende kom soep.

Geef jezelf een cadeautje dat nog lang zal doorwerken.

Meer info over cacao vind je hier.
Meer info over microdoseren vind je hier.
Meer info over Yin Yoga  vind je hier.

 

35 euro pp

truffelceremonies zeeland Lichtwijzer

Workshop Innerlijk kind met Alina

zondag 19 november

11.00-12.30 u

Alina reist met jou naar je innerlijke kind, naar je schaduw kant. Deze is voor ons niet altijd zichtbaar in het dagelijkse leven en toch is deze schaduwkant/het innerlijk kind  heel belangrijk.

Door naar je innerlijk kind/je schaduwkant te kijken word je weer een geheel. Want als wij ervan uitgaan, dat het leven uit licht, dus bewustzijn en schaduw – het onderbewustzijn- bestaat, dan is het belangrijk om ook je schaduwkant te leren kennen.

Innerlijk kind/Schaduwwerk kan helpen bij:

Burn-out
Depressie
Negative gedachte carrousel 
Paniekaanvallen 
En nog heel veel meer

Hoe werkt Alina in deze sessie met de groep:
Door een geleide gevoelsmeditatie brengt Alina jou in contact met je innerlijk kind en met je onderbewustzijn. Hier kom je in contact met situaties uit je verleden, die je in deze sessie kan bekijken en door het bekijken en doorvoelen in jezelf kan integreren. 

Trauma kan je voorstellen als een “scratch” op een oude LP. In het moment van Trauma blijft de LP hangen. Met deze geleide gevoelsmeditatie, kan de LP weer gewoon afgespeeld worden. En dat word dan integratie genoemd.

Alinas website: www.alinakluin.com

45 euro pp

schaduwwerk zeeland

Dansen!

28 december 2023

19.45 - 22.30 uur

Dansen is een vorm van expressie. In beweging uiten wat er in je leeft zonder woorden. Vanuit een speciale intentie of gewoon intuïtief. Op deze bijzondere avond geven we daar ruimte voor. Ieder op zijn of haar eigen manier.
We starten de avond met een kleine ceremonie, waarin jij indien je dat wilt met behulp van een microdosis magische truffels een intentie kunt uitspreken (hoeft niet hardop uiteraard). Met behulp van de trillingen van de healingdrum en de truffeltjes gaan we via ons lichaam van ons hoofd naar ons hart. 
En dus gaan we daarna op blote voeten de zaal in en dansen we het oude jaar van ons af en het nieuwe tegemoet.
De klanken van de speciaal uitgekozen muziek zullen je uitnodigen om op je eigen manier te gaan wiegen, te lopen, rond te draaien, te springen, te spelen, te swingen, je hart te laten spreken en te rusten. Dansen zonder woorden, alleen of samen met anderen

Een paar reacties:
“Dank je wel! Precies wat ik nodig had!”

“Mijn hart gloeit nog na. Fijn dat ik erbij mocht zijn.”

“Heel erg bedankt voor de fijne mooie avond. Jullie energie is upliftend!”

25 euro pp (zonder truffels 20 euro)

dansen met cacao

Yoga workshop voor rugklachten

zondag 3 maart 2024

10.30-13.30 uur

Wist je dat 95% van de mensen een episode met rugklachten heeft in zijn/haar leven? Rugklachten voorkomen en verminderen kan heel goed met yoga. Tenminste als je weet wat passend is voor jouw lichaam. In deze workshop wordt je uitgelegd hoe je dit kunt doen. De workshop begint met een yogales waarin we met een bal het bindweefsel losmaken en de spieren stretchen en versterken. Vervolgens gaan we na een korte pauze in op de anatomie en behandeling van rugklachten met yoga. Tenslotte worden de inzichten vertaald naar praktische oefeningen. We maken er een interessante en leuke middag van dus schrijf je snel in! Er is plaats voor maximaal 14 deelnemers.

 

De workshop wordt gegeven door Paul Houweling. Paul is tien jaar geleden gestart met yoga (Yin en Ashtanga) en geeft Ashtanga yoga lessen. Naast de Ashtanga-teachertraining heeft hij vele workshops gevolgd bij bekende teachers waaronder Manju Jois, David Swenson, David Robson, Kino Mcgregor etc. In januari 2024 is hij gestart met de Yin-yoga teacher training. Hij heeft zich met meerdere trainingen verdiept in de  behandeling van rugklachten met yoga.

 

45 euro pp

Introductiedag Sjamanisme

zondag 10 maart

10.00 - 16.00 uur

Spreekt het sjamanisme je aan ? Wil je er meer over weten, maar vooral in ervaren. Dan is deze introductiedag zeker iets voor jou.

Tijdens deze dag dompelen we ons onder in ons onderbewuste. Door middel van sjamanistische meditatie technieken gaan we op reis in onszelf en maken we kennis met en krijgen toegang tot alle mooie wijsheid die in ons verborgen ligt. 

– Laat je verwonderen over alle kennis die je bij je draagt en de onzichtbare steun die je ontvangt.
– Leer hoe je toegang krijgt tot die onderbewuste wijsheid.
–  Maak kennis met je persoonlijke krachtdier en spirit begeleider.
–  Ervaar hoe de antwoorden die je van je begeleiders krijgt je inzichten geven over jezelf.

Na deze dag heb je geleerd hoe je in je eigen binnenwereld stapt. De rest van je leven kun je de sjamanistische technieken gebruiken om op elk door jou gewenst moment op reis te gaan en innerlijke kennis te vergaren. Een prachtig cadeau aan jezelf waar je nog heel lang profijt van zult hebben !

150 euro pp (incl thee en soep)

1-daags vrouwenretraite 'Begin bij jezelf'

zondag 24 maart

10.00 - 16.00 uur

Een dag die je uitnodigt om te vertragen, te verbinden met jezelf en jouw diepste verlangen helder te krijgen te midden van de prachtige energie van het lenteseizoen.

In het dagelijkse leven zijn we gewend om te veel te doen in te weinig tijd. We staan constant aan en zijn druk met allerlei verplichtingen, zowel in je werk als daarbuiten. Daarom starten we de dag met het contact maken met je lijf. Door yoga en lichaamsbeweging keert je aandacht terug van je hoofd naar je hart en maak je (weer) verbinding met jezelf. Wat leeft er allemaal in jou?

Van daaruit gaan we door middel van visualisatie en meditatie op onderzoek naar jouw diepste verlangen. Het hart van deze dagretraite draait om het creëren van een visionboard, een krachtig hulpmiddel om je dromen en doelen visueel vorm te geven. Daarnaast is er ruimte om elkaar te ontmoeten en ervaringen met elkaar te delen.

De lente is bij uitstek het moment om nieuwe ideeën en plannen te creëren. De natuur begint de groeien en te bloeien en nieuw leven dient zich aan. Tijdens deze dagretraite omarmen we de lentesfeer en bieden je de mogelijkheid om verbinding te maken met jezelf, helderheid te krijgen in jouw essentie/wie je bent en wat je wilt en je creativiteit te laten stromen.

Deze mooie dag wordt begeleid door Esther, Chantal en onze stralende nieuwe Lichtwijzerparel Isabelle.
De dag is inclusief thee, verse soep en lekkers.

*Wat neem je mee naar huis?*

– jouw fysieke visionboard en;
– meer focus en helderheid
– inzichten in jezelf
– een gevoel van verbondenheid
– rust en ontspanning

introductieprijs 150 euro pp

vrouwencirkel

vrijdag 24 mei 2024

19.45 - 22.00 uur

*Een cirkel van wijze vrouwen zoals jij*

Cirkels herinneren ons eraan dat we allemaal gelijk verbonden zijn. Dat we elkaar nodig hebben om ons veilig door alle gevoelens, uitdagingen en ervaringen die bij ons menselijk bestaan horen, heen te loodsen. In deze verbindende bijeenkomst creëert Isabelle een plek om dichter bij jezelf te komen, de vrouw in jou te ontmoeten en de kracht van ‘wij vrouwen’ met elkaar te delen.

Je krijgt de volledige vrijheid om jezelf te zijn, om te delen wat op dat moment leeft en waar jij je op dat moment goed bij voelt. Er is geen goed of fout, niks moet en alles mag. Er worden verschillende oefeningen gedaan die je dichterbij jezelf brengen en die de connectie tussen de aanwezige vrouwen sterker maakt. Iedere vrouwencirkel is uniek en iedere keer zal er dan ook een ander thema centraal staan.

Ervaar hoe het is om gesteund te worden, om van elkaar te leren en samen het leven te vieren. Wees welkom!

Voel je vrij om contact op te nemen als je vragen hebt. We beantwoorden ze graag.

Liefs,
Isabelle

 

35 euro pp

Cacao on the Rocks!

zaterdag 1 juni

20.00-22.00 uur

Nieuw! En wat een feestje. We gaan een cacaoceremonie combineren met kristallen.  Thony ‘Edelstenen’ Kraamer en Lichtwijzer slaan hun handen ineen om jou een magische avond te bezorgen. Rauwe cacao is een echte hartopener en verbinder en is in staat je naar binnen te brengen je je te verbinden met jezelf. Rauwe cacao wordt gezien als plantmedicijn, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de geest en het hart. Na een mooie ceremonie, geleid door Esther en Chantal, waarin tijd en ruimte is om een intentie te zetten en open te staan voor alles wat er mag zijn, neemt Thony je mee in de wereld van kristallen. Tijdens een geleide meditatie krijgen jullie allemaal een kristal in handen, waar we een diepe verbinding mee gaan maken om te voelen wat het in je activeert, aanraakt en/of openbaart. 

Dit is ook een prachtige manier om hetgeen in de cacao ceremonie naar boven genomen is verder te integreren/verankeren. 💎

Ook heeft Thony zijn volledige assortiment aan edelsteensieraden (kettingen, ringen, oorbellen en armbanden) mee. Na de geleide meditatie is er alle ruimte om vrij alles te bekijken/voelen/passen. Er is alle ruimte om vragen te stellen/persoonlijk advies te krijgen.

Ook legt Thony uit hoe je zelf kunt voelen welk kristal er op dit moment iets zou kunnen bijdragen in je proces. Ook legt hij uit hoe je in tweetallen “blind” kunt voelen… 💕

Kortom: het belooft een echte belevingsavond te worden.

Ps: ken je Thony nog niet/ben je benieuwd naar zijn werkwijze/collectie? Zowel op Facebook als Instagram kun je hem vinden onder de naam “Thony Kraamer”.

30 euro pp

medicijnsteen

sjamanistische meditatie

vrijdag 14 juni 2024

19.45 - 21.15 uur

Zonder dat we het ons bewust zijn hebben we toegang tot alle kennis die aanwezig is in onszelf, onze cellen en de werelden om ons heen. Alles is met elkaar verbonden.
Tijdens deze meditatieceremonie ga je je lichaam en je denken tot rust brengen, zodat je plaats kunt nemen in je hart. Van daar uit ga je met behulp van de healingdrum, de ratel, muziek en stilte op reis in je innerlijke wereld. Een kans om antwoorden te vinden op persoonlijke vragen, te rusten en energie op te doen.

25 euro pp

Dit is wat anderen ervan zeggen:

Lieve Es, dankjewel voor deze heerlijke reis vanaf de yogamat.
De manier waarop jij deze meditatie leidt, de klanken die je meevoeren.... voor mij klopte het helemaal.
Het was een magische ervaring. Een reis naar mijn centrum, naar het wezen van mijn zijn.
Ik ging weg met een gevoel van verbinding. Verbinding met mezelf, met de generaties voor mij en verbinding met de rest van de wereld in dit moment.
Ik heb dit warme gevoel nog dagen gevoeld

Madde

sjamanisme goes lichtwijzer

Mannencirkel met breathwork

23 juni

19.00 u - 22.00 u

Cirkels herinneren ons eraan dat we allemaal gelijk verbonden zijn. Dat we elkaar nodig hebben om ons veilig door alle gevoelens, uitdagingen en ervaringen die bij ons menselijk bestaan horen heen te loodsen.

Dus biedt Lichtwijzer mannen een plek waar ze van elkaar mogen leren, het leven kunnen vieren, verdriet kunnen delen, samen kunnen lachen en gespiegeld kunnen worden.

“Laten wij mannen het goede voorbeeld aan elkaar geven.
Laten we weer meer met elkaar verbinden.
Laten we van elkaar leren wat het betekent om man te zijn in deze tijd.
Laten we er voor elkaar zijn en laten zien dat kracht en weerbaarheid samen gaan met kwetsbaarheid.
Laten we een veilige ruimte voor ons mannen creëren om alle aspecten van het leven te bespreken.
Er is geen concurrentie, alleen broederschap.
Door middel van o.a: ademwerk, sharing, fysieke en mentale challenges in vele vormen, kunnen wij elkaar versterken op alle pilaren die onze fundering stevig maken.
Fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel, financieel, seksueel.”

Sjoerd creëert samen met de mannen (en af en toe een special guest) deze ruimte om deze pilaren te versterken. 
Wij zien jullie hopelijk daar!
Aho.

40 euro pp pp

mannencirkel goes

Energetische restoratieve yoga

28 juni en 26 juli 2024

19.45 - 21.15 uur

Vanuit ontspanning helemaal thuiskomen bij jezelf. Door het aannemen van zachte goed ondersteunde fysieke houdingen gaat je lijf zich ultiem ontspannen. Door het plaatsen van stemvorken en haar handen op je lichaam, nodigt Esther je uit om  je wonderlijke zelfherstellende vermogen haar werk te laten doen. Geef je over aan alles wat je al in je hebt om de mooiste versie van jezelf te zijn. 

25 euro pp

energetisch werk

Yoga op het Veerse Meer

zondag 30 juni 2024

10.30-13.00 uur

Ervaar een unieke yoga beleving op het Veerse Meer!

Samen met kapitein René van Watermaas bieden we jou een zalig zonnig zomerfeestje aan.
Kapitein René vaart ons naar een van de prachtigste plekjes op een onbewoond eilandje in het Veerse Meer.
Daar ga je genieten van een uur lang zachte yoga in de buitenlucht met niets dan rust en ruimte om je heen.
Voel de zonnestralen op je gezicht en de wind in je haren terwijl het geluid van de rustige golfslag door je heen spoelt. Laat de adembenemende natuur zijn magische en helende werk doen!


Ont-prikkelen en maximaal aarden! Ontspanning voor lichaam, hoofd en hart.
Met uiteraard de mogelijkheid om  pootje te baden door het Veersemeer of wie weet een frisse duik.

Na deze beleving zal er thee met wat lekkers voor je klaar staan en we sluiten af met een mooie vaartocht over het Veerse Meer. 

50 euro pp

yoga nidra met klank

vrijdag 12 juli 2024

19.45 - 21.15 uur

Deze avond combineren we de kracht van yoga nidra en klanken. Een ultiem avondje ontspannen en opladen dus. Yoga nidra is een systematische methode om volledige ontspanning teweeg te brengen. De term yoga nidra is afgeleid van het Sanskriet woord nidra dat slaap betekent. Als je yoga nidra doet, dan lijk je te slapen maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van bewustzijn. Yoga nidra is dus de kunst van het ontspannen.

Anderhalf uur lang super zachte aandacht voor je hart en je lichaam. Je krijgt de kans diep te ontspannen en weer energie op te doen. Tijd voor jou !

Je ligt of zit in een comfortabele houding. We gebruiken bolsters, dekens, meditatiekussens en oogkussen om je lichaam helemaal te ondersteunen, zodat je je totaal kunt onderdompelen in fysieke ontspanning.
We nemen je mee op een verrassende klankreis waarbij we gebruik maken van kristallen klankschalen en andere mooie, uitnodigende klankmakers. De trillingen van de diverse instrumenten hebben een ontspannend effect op je hersenen en je hart.
Laat jezelf meedeinen op de golven van de oceaan, dans in de regen en neem plaats in je hart. Je lijf mag volledig rusten en je geest gaat op reis, om uiteindelijk thuis te komen bij jezelf.

 

25 euro pp

Ademcirkel

dinsdag 23 juli 2024

20.00 u - 22.00 u

Door middel van ademwerk kun je je bewustzijn vergroten, spanning loslaten en meer in verbinding komen met jezelf. Het inzetten van ademwerk heeft niet alleen grote fysieke voordelen, maar kan daarnaast ook zorgen voor een krachtig, zelfhelend en transformerend proces waardoor je met meer rust, vreugde en moeiteloosheid door het leven gaat.

Ademwerk is een verzamelnaam voor alle ademhalingstechnieken waarbij je bewust je ademhalingspatroon verandert. Sommige technieken zijn vooral gericht op ontspanning en rust, terwijl andere juist meer vuur en energie brengen. Sommige bevorderen de concentratie en andere helpen je slaap te bevorderen.

De methode die wij gebruiken is er 1 waarbij we de in- en de uitademhaling continu verbinden.
Deze Verbonden Ademhaling is erop gericht je diep in jezelf te laten keren. Deze ademtechniek is in staat om vastzittende, onderdrukte of geblokkeerde emoties, trauma’s, oude pijnen, beperkende gedachten en overtuigingen aan het licht te brengen, zodat ze doorvoeld en geïntegreerd kunnen worden.  

Tijdens de ademsessie zullen er verschillende andere technieken ingezet worden zoals het gebruik van fysieke drukpunten, stemwerk, klank en lichaamswerk.

De energie van een ademcirkel is magisch en zorgt voor een diepe verbinding. Ieder ademt voor zich en ieder gaat zijn of haar eigen proces aan. Maar wel gesteund door de energie van de groep. Die energie, alsmede de emoties en ervaringen van de andere deelnemers dragen ook bij aan jouw proces. Zonder dat je iets hoeft te doen, en zonder enige interactie word je uitgenodigd en gespiegeld in een veilige setting waar alles er mag zijn precies zoals het is. De ademcirkel wordt begeleid door twee professionele ademcoaches en we werken met een maximaal aantal van 8 deelnemers zodat we iedereen de aandacht kunnen geven die nodig is.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor individueel ademwerk, klik hier

 

55 euro

truffelceremonies zeeland

cacao ceremonie met klankschalen

zondag 28 juli 2024, tweede pinksterdag

19.00 - 20.30 uur

Terwijl de cacao haar werk kan doen na de cacaoceremonie, zetten we vervolgens onze klankschalen in. De trillingen van de schalen zorgen in een bepaalde frequentie voor een prikkeloverdracht waardoor spierspanningen en energieblokkades kunnen worden opgelost. Daarnaast ontstaat er ruimte om stress, angsten, zorgen en twijfel die negatief werken op je hele systeem los te laten. 

40 euro pp

Dit is wat anderen ervan zeggen:

Alles klopte gewoon. Ik wist niet wat ik kon verwachten maar het was zeker meer dan ik me had voorgesteld. De combinatie van de zachte cacao en de uitwerking daarvan, de bijzondere effecten van de klankschalen en bovenal de sfeer en energie die Esther en Chantal weten neer te zetten, zodat ik me veilig voelde om volledig in de overgave te kunnen gaan! Het was prachtige ervaring om mee te maken en het werkte nog lang door. Zeker een aanrader!

Eva

cacao ceremonie zeeland

  Je voornaam *

  Je achternaam *

  Je telefoonnummer:

  Ik wil me dolgraag aanmelden voor *

  Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van alle fijne evenementen die eraan komen:
  JaNee

  Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden zoals die op de website staan beschreven.

  Chat openen
  💬 Hulp nodig?
  Hallo 👋
  Kunnen we je helpen?