cacao ceremonie zeeland

cacao

Cacao is een echte hartopener en een verbinder. Het brengt je naar binnen in je lijf en verbindt je met je hart.

Door traditionele culturen in Midden en Zuid-Amerika, zoals de Maya’s, Olmeken en Azteken wordt rauwe cacao gezien als een natuurlijk geneesmiddel. Rijk aan ijzer (rijkste plantaardige bron van ijzer ter wereld), proteïne, vezels, magnesium (wederom rijkste bron per 100gr, calcium (veel meer dan 100 ml koemelk) en allerlei vitamines en magische stofjes, zoals:

Theobromine

Dit psychoactieve ingrediënt is een krachtig stimulerend middel. Het lijkt op cafeïne, maar je wordt er niet zenuwachtig van. In plaats daarvan stimuleert theobromine het cardiovasculaire systeem en geeft het je een warm en euforisch gevoel, vooral wanneer het wordt ingenomen in een hoge, ceremoniële doses (ongeveer 42 gram).

Wanneer theobromine in werking treedt, voel je je levend, bewust en verbonden met de wereld om je heen. Het stelt je open voor ervaringen zoals geen andere stof dat doet en dat is wat een cacao ceremonie echt speciaal maakt.

Anandamide

Anandamide is het minder bekende broertje van serotonine dat sterke gevoelens van gelukzaligheid en sereniteit oproept. Tijdens de ceremonie voel je vrede met jezelf. Wanneer deze stof in werking treedt, ben je niet meer zo streng voor jezelf en leer je jezelf te vergeven en te accepteren zoals je bent. 

Serotonine

Ja, het bevat ook serotonine, het welbekende “gelukshormoon” van het lichaam. Serotonine zorgt voor een evenwichtige stemming en geeft ons een gevoel van geluk. Bovendien stimuleert cacao het lichaam ook om meer van dit “feel good” hormoon te produceren, dus je kunt je vast voorstellen dat een cacao ceremonie een hele plezierige ervaring is.

Daarnaast verhoogt het de doorbloeding naar de hersenen en gelooft men dat het een genezende werking heeft op het mentale, fysieke en spirituele lichaam.

Bij een ceremonie drinken we rauwe cacao in combinatie met havermelk of thee. We zetten zetten vooraf een intentie en roeren die door de cacao heen. Een cacaoceremonie wordt soms gedaan als onderdeel van een truffel- of chocobliss ceremonie. Ook kan het een mooi voorafje zijn voor een intuïtieve dansavond, een klankreis, restoratieve yoga of een meditatie.
Maar een ceremonie is ook helemaal op zichzelf staand een prachtige manier op je hart te openen en je meer verbonden te gaan voelen.

  • Een cacao ceremonie is een positieve, helende ceremonie die je verbindt met je intuïtie en je hart opent.
  • Het ritueel helpt je in contact te brengen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht.
  • Het werkt meditatief: het kalmeert je hoofd en brengt rondvliegende gedachtes tot stilstand.
  • Het zorgt voor een gevoel van euforie en boost je creativiteit.

Onze cacao komt uit de diepe delen van de Boliviaanse amazone waar het groeit zonder invloed van de mensheid. Het is daarom een wilde cacao die volgens hoge kwaliteitsnormen is verwerkt uit de collectie die door de lokale bevolking is gemaakt tot de Rauwe Pasta.

Details: gecertificeerd als wild en biologisch product (ID-BIO-140) ⊹ Wilde, biologische Beniano Cacao-bonen uit het Amazonewoud ⊹ Hand verzameld, gefermenteerd en zongedroogd door inheemse mensen in de jungle.

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?