helend schrijven

Schrijven is heilzaam. Schrijven geeft helderheid, plezier, inspiratie en energie. Op een eenvoudige en effectieve manier helpt schrijven je te onderzoeken en meer inzicht te krijgen in wie je bent en wat je wilt en daarmee vergroot je je geluksgevoel.

Schrijven wordt dan ook steeds vaker ingezet als krachtig therapeutisch instrument. Het blijkt namelijk dat schrijven stress kan verlagen, inzicht kan geven, je gezonder kan maken en kan helpen helen.

Er zijn meerdere redenen waarom het simpele gebruik van pen en papier zulke bijzondere resultaten kan neerzetten. Een daarvan is aandacht. Geconcentreerde aandacht, zoals bijvoorbeeld ook beoefend wordt bij mindfulness. Deze ruim 2500 jaar oude techniek die je meer in het moment, in het hier en nu leert leven, heeft haar sporen ruimschoots verdiend op het gebied van stressverlaging en geluksverhoging.

Schrijven vereist die gerichte aandacht. Het is een complexe bezigheid die meerdere acties tegelijk vraagt en daardoor is er weinig ruimte om andere dingen te doen op dat moment. Je zo concentreren op wat je doet, op jezelf en op het leven om je heen leidt tot meer zelfinzicht, innerlijk evenwicht en brengt een frisse kijk op de mogelijkheden die het leven te bieden heeft.
Zelfonderzoek, uiting geven aan creativiteit en de vrijheid om op jouw eigen manier met de werkelijkheid om te gaan openen de geest en zorgen voor ontspanning.

Bij intuïtief of helend schrijven ga je schrijven vanuit je hart zonder al te veel na te denken. Dat gaat je helpen beter te leren luisteren naar je hart. En als je beter leert luisteren naar je hart, dan ga je gemakkelijk meer kunnen leven vanuit je hart. En als je meer leeft vanuit je hart, wordt je leven lichter en moeitelozer.

En je hoeft niet mooi te kunnen schrijven, geen perfect Nederlands te kunnen, geen taalpurist te zijn, fautloos te kunnen spellen of prachtige gedichten te kunnen schrijven. Daar gaat het namelijk helemaal niet om. Iedereen kan intuïtief schrijven.

We gebruiken verschillende schrijftechnieken en oefeningen. We combineren deze oefeningen vaak met diverse meditaties en/of het zetten van een intentie. Ook gebruiken we de schrijfoefeningen regelmatig bij onze trajecten en  dagretraites.
Dan vormen ze een verrassend onderdeel en onmisbaar deel van het geheel. 

Dit is wat anderen ervan zeggen:

 

Wat een verrassingen kwamen er uit mijn pen rollen! Ik vond het zo bijzonder om te voelen hoe mijn hand het overnam van mijn hoofd en dat er woorden gingen stromen, die ik niet 'bedacht' had. Niet alleen erg ontspannend, maar ook heel verhelderend.

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?