truffelceremonies

truffels zeeland

Wil je bepaalde patronen doorbreken?

Loop je vaak tegen hetzelfde aan? Zit je een beetje vast en wil je weten waarom je dingen doet zoals je ze doet en hoe je dat kan veranderen?

Heb je behoefte aan inzichten?

Ben je nieuwsgierig naar het grotere geheel? Naar meer verbinding, liefde of vertrouwen in jezelf? Naar meer duidelijkheid of begrip?

Wil je opnieuw kennismaken met wie je echt bent?

Wil je meer in contact komen met je ware verlangens? Wil je weten welke overtuigingen van jou zijn en welke zijn aangeleerd?

Ben je nieuwsgierig naar wat er achter je denkende brein gebeurt?

Wil je een kijkje nemen in je onderbewuste? Weten wat er is voorbij het ego? In contact komen met je zielsbewustzijn?

truffelceremoniesnederland

Tijdens een truffelceremonie maak je een innerlijke reis naar je onderbewuste.

Als plantmedicijn staan truffels erom bekend te kunnen bijdragen aan je spirituele ontwikkeling, bewustwording en het verhelderen van uitdagingen die je tegenkomt op je pad. Ze kunnen je in contact brengen met je innerlijke wijsheid.
Een truffelceremonie kan nieuwe inzichten opleveren of oud zeer in kaart brengen. Iedereen ervaart deze unieke reis op zijn of haar eigen manier en voor velen is het een van de meest bijzondere en meest waardevolle spirituele ervaringen.
De reis die je maakt kan je helpen herinneren wie je werkelijk bent en kan zorgen voor meer helderheid, vertrouwen en verbinding. Verbinding met het grotere geheel en verbinding met jezelf. Het kan je helpen los te laten of juist te omarmen. Truffels kunnen je je kracht laten (terug) vinden.
Met de juiste voorbereiding, setting en mindset kun je dus met behulp van een truffelceremonie in relatief korte tijd ongekende resultaten creëren waardoor je (nog)meer vanuit je hart mag gaan leven.

Dit is wat anderen zeggen:

“Fijne plek met ervaren begeleiders voor een truffelceremonie. Mooie begeleidende muziek, goede voorbereiding en “nazorg”. Kom zeker terug!”

“De liefdevolle en professionele begeleiding maakten deze ceremonie tot een bijzonder geslaagde reis in een veilige warme omgeving.”

“De truffelreis heb ik als zacht en verdiepend ervaren. Het innerlijk weten kreeg een stem, mooie kleuren, beelden en sensaties.
Op een liefdevolle manier kwamen verschillende thema’s voorbij. Acceptatie vanuit liefde… meer lijkt er niet nodig om in beweging te blijven.”

De begeleiding voor, tijdens en na de reis was erg eerlijk, invoelend en op maat. Een topteam!  ♥️

Ik voel me dankbaar voor de mooie ervaring binnen een warme en veilige setting. Een reis diep naar binnen, dicht bij mezelf. Bedankt voor deze mooie ervaring.”

meteen aanmelden of meer info:

  Je naam *

  Dit is wat ik wil *:

  Truffels - wat zijn het en wat doen ze?

  begeleid microdoseren

  We kennen natuurlijk de truffels die we in de keuken gebruiken voor bijvoorbeeld een heerlijke truffelrisotto. Dat zijn echter niet dezelfde truffels die we bij de ceremonie gebruiken. De magische truffels die we gebruiken bevatten namelijk de stof psilocybine, een stof die geestverruimend werkt en je naar andere staten van bewustzijn kan brengen.
  Truffels vallen onder wat we ‘psychedelica’ noemen. Psychedelisch betekent “dat wat de geest zichtbaar maakt”.

  Magische truffels worden onder andere door natuurvolkeren gebruikt als spiritueel vervoersmiddel en als heilig medicijn voor genezing en heelwording.

  De staat waarin je  komt door de truffels vertoont veel overeenkomsten met de staat van een zeer diepe meditatie.

  De truffel is het onderste gedeelte van de paddenstoel en groeit dus onder de grond.

  Ten slotte: Magische truffels zijn uiteraard legaal in Nederland.

  reactie van een deelnemer:

  Ik vond het spannend om het onbekende op te zoeken wetend dat ik het nodig had. Zonder verwachting ben ik de eerste keer erin gestapt en kreeg wat ik nodig had. Meer liefde naar mijzelf en haarfijn de inzichten voor dat moment. De 2 de keer was veel intenser. Een zekere situatie uit het verleden hield mij nog steeds in zijn greep. En dit mocht ik doorvoelen, meemaken en loslaten zodat ik verder kan met mijn eigen pad zonder al die rotzooi van anderen bij mij te dragen. Ik voel mij verlicht, ik voel liefde en vooral vrijheid die ik eigenlijk heel lang niet heb gevoeld. Dank je wel voor de liefde en de veilige omgeving waar ik dit mocht krijgen❤️

  AnneMarie

  Wat doen de truffels?

  Na inname duurt het ongeveer 30-45 minuten voor je de werking van de truffels gaat voelen. Wat je ervaart is voor iedereen anders en kan ook per keer verschillen. Ter illustratie een aantal mogelijkheden. Vaak begint het met fysieke gewaarwordingen. Je lichaam gaat misschien warmer of kouder of lichter of zwaarder aanvoelen. De truffels nodigen je uit om mee te gaan op reis. Dit is het moment om vol vertrouwen jezelf toe te staan de controle los te laten en de uitnodiging te aanvaarden.  

  Je zintuigelijke gewaarwordingen kunnen nu ook intenser worden. De muziek die afgespeeld wordt raakt je bijvoorbeeld dieper en/of kleuren worden rijker. Je tastzin kan bovendien veranderen, het gevoel van je eigen vingers op je huid of de stof van je kleding.  Er zijn daarom ook oogmaskers en oordopjes beschikbaar voor degenen die de behoefte voelen zich meer af te sluiten. Emoties kunnen zich daarnaast snel afwisselen. Het kan zijn dat je even onbedaarlijk moet schaterlachen of plots zonder aanwijsbare ontroerd bent.

  Als je echter veel weerstand ervaart bij deze verandering en verruiming van je bewustzijn kan het heel soms gebeuren dat je even een gevoel van angst of verwarring ervaart. In dat geval staat er altijd een ceremoniebegeleider voor je klaar om je te helpen vol vertrouwen verder te reizen.

  Fysieke gewaarwordingen verdwijnen hierna soms wat naar de achtergrond en je zet je reis voort op een dieper niveau. Velen ervaren dat dit een beetje in golven komt.

  De truffels kunnen je helpen om diep te ontspannen zodat er ruimte ontstaat. Ze kunnen je helpen helderder te zien wie je bent in je ware kern, zonder alle muurtjes, schillen en brillen die in de loop der jaren hebt opgepikt en bewust of onbewust meedraagt.

  Verschillende lagen, emotioneel, fysiek, mentaal of spiritueel kunnen aangeraakt worden en eventueel ook geheeld worden.

  Het is dus mogelijk oude, onbewuste patronen en overtuigingen los te laten zodat je meer in vrijheid en vanuit liefde kan gaan leven.  

  Zoals gezegd is elke reis dus voor iedereen anders, telkens weer. Sommigen ervaren diepe inzichten, anderen spelen de hele reis met sensaties. Daarom is het belangrijk dat je geen verwachtingen koestert. Dat je in de eerste plaats met een open hart en hoofd op reis gaat, erop vertrouwend dat het je brengen zal wat je nodig hebt met een bereidheid om te ervaren.

  Truffels - hoe ziet een truffelceremonie eruit?

  We bieden groepsceremonies aan voor kleine groepen van max 6 personen en ook duo-ceremonies. De truffelceremonie vindt plaats in onze prachtige serene ruimte in Goes. Op de dag zelf hebben we de voorbereidende kennismaking al gehad en ben je klaar om op reis te gaan.

  truffelceremonie goes lichtwijzer

  Groepsceremonie

  Groepsceremonies doen we met maximaal 6 personen tegelijk.

  Nadat we geland zijn en iedereen zijn of haar plekje heeft gevonden, geven we wat praktische uitleg over de ceremonie. 

  Daarna willen we graag dat je in een fijne staat komt zodat je klaar bent voor de wijsheid van de truffels. Dit kan bijvoorbeeld door een ademsessie, een meditatie of een rapéceremonie.

  Vervolgens nuttig je de truffels, waarbij de hoeveelheid is afgestemd op ieder persoonlijk. Je maakt het je gemakkelijk en met behulp van speciaal daarvoor geschikte muziek glij je zachtjes je reis in.

  De reis zelf duurt gemiddeld tussen de 3 en de 5 uur. De hele reis blijft er begeleiding bij je. Grotendeels stil, geruststellend en onzichtbaar en meer aanwezig op momenten dat dat gewenst is.

  Na afloop krijg je een lichte biologische verse maaltijd met oa fruit, brood en een overheerlijke zelfgemaakte soep.

  Autorijden is niet aan te raden na de ceremonie.

  truffelceremonies zeeland

  Duo ceremonie

  Een truffelceremonie is een prachtig spiritueel avontuur om samen te ondernemen. Samen met een vriend of vriendin, samen met je partner of met een vertrouwd familielid.

  Door samen een truffelceremonie te ondergaan, wordt het nog persoonlijker en intiemer. Je maakt helemaal je eigen reis, maar het idee dat je het samen doet heeft daadwerkelijk een meerwaarde die vaak op een hele liefdevolle manier nog lang na de ceremonie doorwerkt.

  De ceremoniebegeleider zorgt ervoor dat je je helemaal op jezelf en je eigen reis blijft richten zodat je truffelpartner dat ook kan doen. De inzichten die jullie ieder individueel opdoen, kunnen indien gewenst  na afloop en de dagen daarna nog volop besproken en gedeeld worden.

  De opbouw van een duo ceremonie is ongeveer gelijk aan die van een groepsceremonie.

  Op locatie

  In overleg kan de ceremonie ook op locatie gedaan worden. Neem hierover contact op.

  Truffels - setting en mindset

  truffelceremonie duo lichtwijzer

  Setting en mindset zijn twee belangrijke factoren voor een truffelceremonie. Truffels innemen op een middag in een overvol pretpark terwijl je zwaar geïrriteerd bent, is een slecht idee. Ook als je heel angstig of somber bent.

  Met setting bedoelen we de omgeving waarin je je bevindt. Bij Lichtwijzer hechten we veel waarde aan het creëren van een veilige setting in een fijne sfeervolle ruimte. De ceremoniebegeleider(s) zullen je op je reis vol liefde en geduld begeleiden, zodat jij je in alle vertrouwen totaal kan overgeven aan het proces.

  Met mindset bedoelen we de manier waarop je mentaal de reis ingaat. Een liefdevolle houding naar jezelf aannemen is sowieso een waardevol uitgangspunt. Daarnaast kan je jezelf tijdens de voorbereiding gaan voornemen om echt bereid te zijn mee te gaan op reis. Zonder verwachtingen en ook zonder weerstand. Vol vertrouwen willen kijken naar wat de truffels je te bieden hebben. Alle eventueel mooie en verlichtende inzichten en ook de lastige of pijnlijke onderwerpen als die zich aandienen. In de wetenschap dat je niet alleen bent tijdens je reis en dat alles een doel heeft.

  Als je iemand bent die graag de controle behoudt, dan is dit juist bij uitstek een moment om te oefenen in overgave. Want juist die behoefte aan controle, wat ons een gevoel van (schijn)veiligheid geeft, kan je in dit proces weghouden van mooie helende inzichten. Setting en mindset zijn dus van groot belang in dit proces.

   

  hoe werkt microdoseren

  Voorbereiding

  We gaan je na je aanmelding vragen een intake formulier in te vullen. Op die manier kunnen wij ons goed voorbereiden op jouw proces en kunnen we checken of jij veilig op reis kan gaan. Je profiteert het meest van de werking van de truffels als jij je ook vooraf goed voorbereidt. Naast het intakeformulier ontvang je daarom informatie over hoe je je de periode voorafgaand aan de ceremonie fysiek en mentaal kunt voorbereiden. We vinden het daarbovenop fijn om voor de ceremonie even persoonlijk contact met je te hebben. Op die manier kunnen we alvast kennis maken en kan jij eventuele vragen stellen.

  Als je voor het eerst een truffelceremonie gaat meemaken, vind je het misschien best behoorlijk spannend. Dat is helemaal ok. Deze gevoelens zijn heel normaal en volstrekt logisch.

  Ik kwam Lichtwijzer online tegen en de foto’s en omschrijvingen gaven direct een fijn gevoel. Ik besloot contact op te nemen om een keer mee te doen. Chantal belde me om een intake te doen en dat gesprek gaf zeker het gevoel dat ik te maken had met iemand die ervaring hierin heeft, direct een veilig gevoel dus. De voorbereiding die aangeraden werd heeft ook zeker geholpen bij de reis.

  Merijn

  Truffels - waarom en voor wie?

  truffelceremonie goes lichtwijzer

  Een truffelceremonie doe je met een bepaalde intentie. Dat is voor iedereen persoonlijk. Het kan zijn dat je een hele specifieke intentie/uitdaging of vraag hebt. Truffels worden steeds vaker ingezet als therapeutisch hulpmiddel en kunnen je waardevolle inzichten opleveren die je verder helpen of oud zeer aanraken wat aandacht en heling nodig heeft. Het kan ook zijn dat je een diepe nieuwsgierigheid voelt om te ontdekken wat er voorbij je denkende brein en je ego te vinden is of meer verbinding zoekt. Zoek je echter slechts vermaak en heb je het idee dat het een simpel drugsfeestje betreft dan zit je hier bij Lichtwijzer helemaal fout. Een telefonisch intakegesprek en een ingevuld en ondertekend intakeformulier zijn sowieso voorwaarden voor deelname.

  Belangrijk:

  Je kunt niet deelnemen aan een truffelceremonie wanneer je:

  – Zwanger bent of borstvoeding geeft;
  – Medicatie gebruikt die niet samen kan met truffels, zoals bijvoorbeeld antibiotica, antidepressiva, slaapmiddelen en medicatie voor ADHD/ADD, maagklachten, hartproblemen of hoge bloeddruk;
  – Nu of in het verleden te maken hebt gehad met psychoses, schizofrenie of borderline of wanneer er een indicatie is dat je hier aanleg voor hebt;
  – Allergisch bent voor schimmels;

  We gaan ervan uit dat je bij het invullen van het intakeformulier eerlijk bent en je eigen gezondheid en veiligheid serieus neemt. Indien je medicijnen gebruikt, neem dan contact op met je arts.

  Is het veilig?

  Er zijn inmiddels veel onderzoeken gedaan naar de invloed van truffels waaruit blijkt dat truffels niet verslavend en ook niet schadelijk voor het lichaam zijn. Uiteraard moeten eerder genoemde contra-indicatie strikt in acht genomen worden. Daarnaast is een goede voorbereiding van groot belang en mogen truffels ABSOLUUT in geen geval gebruikt worden in combinatie met drugs of alcohol of bepaalde medicatie. Ook voorafgaand aan de ceremonie dien je je daarvan te onthouden. Zoals eerder gezegd spelen set en mindset een grote rol op de gehele ervaring. Dus is het in die lijn niet aan te raden een truffelceremonie in deze vorm bij te wonen wanneer je je bijvoorbeeld extreem angstig of somber voelt.

  Truffels - voor, tijdens en na

  Voor, tijdens en na een ceremonie. Als je je aanmeldt, sturen we je een intakeformulier toe en daarbij een brief waarin staat hoe je je optimaal kunt voorbereiden op de ceremonie. Wij vinden het heel prettig om voorafgaand aan de ceremonie persoonlijk contact met je op te nemen. In een kort gesprek maken we kennis en kun je eventuele vragen stellen.

  Zoals gezegd is er gedurende de hele ceremonie voortdurend begeleiding aanwezig. Bij duo-ceremonie is er 1 ceremoniebegeleider, bij groepsceremonies zijn dat er 2.

  Na afloop van een truffelceremonie is het wenselijk om niet meer in de auto te stappen. Misschien kun je opgehaald worden of gebruik maken van het openbaar vervoer.

  Veel fijner nog is het om er een overnachting aan vast te plakken. Er zijn genoeg mogelijkheden in de nabije omgeving om te overnachten. Hier een paar opties:

  Een paar dagen na de ceremonie bieden we de mogelijkheid om je ervaring na te bespreken in een persoonlijk online gesprek of telefonisch.

  Aanmelden

   Je naam *

   Truffels - tarieven

   groepsceremonie, 7 tot 8 uur, 2 begeleiders, verse lichte biologische maaltijd na afloop max 6 deelnemers.

   195 euro pp

   groepsceremonie met voorafgaand ademsessie, 7 tot 8 uur, 2 begeleiders, verse lichte biologische maaltijd na afloop max 6 deelnemers. Ademsessie wordt geleid een ademcoach

   215 euro pp

   duo ceremonie, 6 tot 8 uur, 1 begeleider, verse lichte biologische maaltijd na afloop.

   295 euro pp
    

    individuele ceremonie, 6 tot 8 uur, 1 begeleider, verse lichte biologische maaltijd na afloop.

   375 euro pp

    Je naam *

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Hallo 👋
    Kunnen we je helpen?