Setting en mindset

Setting en mindset zijn twee belangrijke factoren voor een truffelceremonie. Truffels innemen op een middag in een overvol pretpark terwijl je zwaar geïrriteerd bent, is een slecht idee. Ook als je heel angstig of somber bent.

Met setting bedoelen we de omgeving waarin je je bevindt. Bij Lichtwijzer hechten we veel waarde aan het creëren van een veilige setting in een fijne sfeervolle ruimte. De ceremoniebegeleider(s) zullen je op je reis vol liefde en geduld begeleiden, zodat jij je in alle vertrouwen totaal kan overgeven aan het proces.

Met mindset bedoelen we de manier waarop je mentaal de reis ingaat. Een liefdevolle houding naar jezelf aannemen is sowieso een waardevol uitgangspunt. Daarnaast kan je jezelf tijdens de voorbereiding gaan voornemen om echt bereid te zijn mee te gaan op reis. Zonder verwachtingen en ook zonder weerstand. Vol vertrouwen willen kijken naar wat de truffels je te bieden hebben. Alle eventueel mooie en verlichtende inzichten en ook de lastige of pijnlijke onderwerpen als die zich aandienen. In de wetenschap dat je niet alleen bent tijdens je reis en dat alles een doel heeft.

Als je iemand bent die graag de controle behoudt, dan is dit juist bij uitstek een moment om te oefenen in overgave. Want juist die behoefte aan controle, wat ons een gevoel van (schijn)veiligheid geeft, kan je in dit proces weghouden van mooie helende inzichten. Setting en mindset zijn dus van groot belang in dit proces.

 

Voorbereiding

We gaan je na je aanmelding vragen een intake formulier in te vullen. Op die manier kunnen wij ons goed voorbereiden op jouw proces en kunnen we checken of jij veilig op reis kan gaan. Je profiteert het meest van de werking van de truffels als jij je ook vooraf goed voorbereidt. Naast het intakeformulier ontvang je daarom informatie over hoe je je de periode voorafgaand aan de ceremonie fysiek en mentaal kunt voorbereiden. We vinden het daarbovenop fijn om voor de ceremonie even persoonlijk contact met je te hebben. Op die manier kunnen we alvast kennis maken en kan jij eventuele vragen stellen.

Als je voor het eerst een truffelceremonie gaat meemaken, vind je het misschien best behoorlijk spannend. Dat is helemaal ok. Deze gevoelens zijn heel normaal en volstrekt logisch.

Ik kwam Lichtwijzer online tegen en de foto’s en omschrijvingen gaven direct een fijn gevoel. Ik besloot contact op te nemen om een keer mee te doen. Chantal belde me om een intake te doen en dat gesprek gaf zeker het gevoel dat ik te maken had met iemand die ervaring hierin heeft, direct een veilig gevoel dus. De voorbereiding die aangeraden werd heeft ook zeker geholpen bij de reis.

Merijn

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?