rapé

rapé

Rapé is een legaal, heilig sjamanistisch medicijn dat al duizenden jaren gebruikt wordt door genezers van het Amazone bekken. Het wordt daar gezien als een krachtig, geneeskrachtig plantmedicijn, inzetbaar voor de heling van allerlei aandoening voor lichaam en geest.

Rapé is een complexe mix van verpulverde medicinale planten uit de Amazone, bomen, bladeren, zaden en andere heilige ingrediënten. Deze tabaksnuif wordt beschouwd als een helend en reinigend plantmedicijn en wordt op traditionele wijze door middel van een arbeidsintensief proces gemaakt door sjamanen of gezeners van inheemse stammen in Zuid-Amerika. 

Het mengsel wordt hoog in de neusgaten geblazen met een pijp die een Tepi wordt genoemd. Het blazen focust onmiddellijk de geest, stopt het gekakel in je hoofd en opent de gehele vrijgemaakte geestruimte voor je intenties.

Bovendien helpt rapé emotionele en spirituele zorgen te verlichten en kan het  negativiteit, angst en zware energie verminderen. Evenzo wordt rapé gebruikt om de gebruiker opnieuw af te stemmen op zijn energiekanalen en op zijn hogere zelf, en om hun verbinding met de wereld en het universum te intensiveren.

Vaak wordt het rapéritueel uitgevoerd voorafgaand aan bijvoorbeeld een ayahuascaceremonie. Maar het wordt ook gedaan als voorbereiding op een truffelceremonie omdat het je helpt open te staan voor wat de planten je kunnen brengen. Rapé kan uiteraard ook als losstaand ritueel worden uitgevoerd. 

 

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?