opstellingen

Veel van onze patronen en overtuigingen zijn onbewust aanwezig. Pas als we deze boven water krijgen en in het licht zetten, kunnen we ze erkennen en veranderen indien gewenst. Je hoeft gelukkig niet altijd diep te graven om meer inzicht te krijgen in wat onbewust speelt. Er zijn prachtige en krachtige manieren om op eenvoudige wijze een verhelderend kijkje te nemen. Bijvoorbeeld met behulp van een familieopstelling.

Een familieopstelling is een waardevolle methode om inzicht te krijgen in hardnekkige patronen en onbewuste gedragingen. Een familieopstelling kan je helpen om uitdagingen die je tegenkomt te verhelderen en levensvragen te beantwoorden.

Het idee achter deze simpele maar zeer effectieve werkvorm is dat onze familie en onze voorouders een veel grotere rol in ons leven spelen dan we vaak beseffen.

In je leven ben je niet alleen, nooit geweest ook. En of je nu wilt of niet, of je je er bewust van bent of niet, je familie is het belangrijkste systeem waar je deel van uitmaakt. De mensen om je heen bepalen voor een deel jouw leven en hebben je mede gevormd tot wie je bent en doen dat nog steeds. Een familieopstelling kan helpen om een beter inzicht in jouw relaties te krijgen en je soms op verbluffende wijze in contact brengen met je ‘familieziel’.

Bij een opstelling stel je je familie, andere belangrijke mensen of elementen op met behulp van representanten. De werkelijke personen zijn dus niet aanwezig. Tijdens het opstellen kunnen de gebeurtenissen en veranderingen bijna magisch lijken. Dit komt door het verbazingwekkende fenomeen van het ‘wetende veld’, zoals de grondlegger van deze methodiek, Bert Hellinger, het heeft genoemd. Bij een opstelling  openbaart zich een krachtveld, waarvan niet precies bekend is hoe dit werkt. 

Het bijzondere is dat representanten zich precies zo voelen en gedragen als de personen die zij vertegenwoordigen. Soms gebruiken ze zelfs letterlijk dezelfde woorden als de werkelijke familieleden. Alsof ze antennes hebben die allerlei berichten en informatie opvangen uit de familieziel.

Een familieopstelling laat je zien waar je staat en brengt jouw rol in het systeem, in dit geval je familie, in kaart. Het laat je zien hoe jij en de anderen in het systeem elkaar beïnvloeden en met elkaar communiceren en het leert je patronen te herkennen. Het laat zien waar jouw krachten liggen en geeft verheldering over waar sommige van jouw uitdagingen vandaan komen.

Op eenvoudige manier kun je zo in relatief korte tijd veel inzichten krijgen die je verder kunnen helpen.

 

familie
opstelling 
vraagsteller

90 euro

familie
opstelling representant

10 euro

familie
opstelling 
individueel

100 euro

familieopstellingen goes lichtwijzer
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?