blauwe lotus

blauwe lotus

De Blauwe Lotus, Nymphaea Caerulea, staat ook wel bekend als Blauwe Waterlelie. Het is een prachtige bloem die oorspronkelijk uit het oude Egypte komt. De plant is van groot spiritueel en cultureel belang geweest voor de oude Egyptenaren. Zo kwam ze vaak voor in kunstwerken en was ze het symbool van bepaalde goden. Daarnaast beschouwden de oude Egyptenaren de Blauwe Lotus waarschijnlijk als koninklijk, aangezien men de plant heeft aangetroffen in het heiligdom van koning Toetanchamon. De plant stond ook symbool voor wedergeboorte.

Alhoewel er nog weinig onderzoek is gedaan die de beweringen staven, wordt Blauwe Lotus gebruikt:

als afrodisiacum
voor een goede slaap
om de spieren te ontspannen
voor lucide dromen
bij spanning
voor een positieve invloed

 

DE geheimen van de BLAUWE LOTUS

De blauwe lotus bevat meer dan twintig verschillende antioxidanten  , waaronder fenolen, flavonoiden, saponine, anthrachinonen en anthocyanen. Deze zijn in alle plantendelen aanwezig, maar de hoogste concentraties zitten in de bladeren en de bloemen. Het belangrijkste is echter dat Blauwe Lotus de alkaloïden apomorfine en nuciferine bevat.

Men beschouwt apomorfine als een psychoactieve alkaloïde en een niet-selectieve dopamine-agonist. Dit houdt in dat het gelukkige gevoelens kan opwekken. Daarnaast heeft het mogelijk een gunstige invloed op spanning. Nuciferine is een andere plantaardige alkaloïde die een vergelijkbaar effect heeft. Deze alkaloïde is echter niet psychoactief.

Blauwe lotus in combinatie met een truffelceremonie

Als we de effecten van blauwe lotus combineren met de effecten van de psilocybine tijdens een truffel ceremonie dan hebben deze een synergetische werking. Het belangrijkste effect de blauwe lotus is een aangenaam gevoel van warmte rond het hoofd en bovenlichaam. Verder zorgt het voor een zeer comfortabel, dromerig gevoel, met een licht stimulerend effect. Dankzij de sterk hallucinerende effecten van psilocybine van de truffels kan je op een rustige een dromerige manier naar binnen keren. Het is alsof je lucide dromen combineert met psychedelica. Omdat de dopamine receptoren mild worden gestimuleerd door de stoffen uit de blauwe lotus en de serotonine receptoren door de truffels kan dit een gevoel van euforie opwekken. Kortom het kan een reis naar binnen opleveren met veel rust, duidelijke visuals en een goed gevoel.

 

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?