massage

Holistische ontspanningsmassage

Holistisch betekent ‘allesomvattend’ en bij een holistische massage beschouwen we de mens als geheel. Je bent niet alleen je lijf. Je bent je hart, je hoofd, je ziel. Niets staat los van elkaar en alles is verbonden. Buiten jezelf zijn er nog talloze factoren die invloed hebben op hoe je je voelt, wat je denkt en hoe het met je lichaam gaat. Denk aan je (leef)omgeving, je thuissituatie, je werk, je geliefden, je sociale interacties.massage lichtwijzer 

Spanningen, uitdagingen en/of blokkades op 1 bepaald gebied hebben ontegenzeggelijk hun weerslag op andere gebieden en niet in de minste plaats op je lichaam. Duurt deze stress te lang of is het te heftig dan zal dit leiden tot een disbalans. En een disbalans die genegeerd wordt zal voor klachten gaan zorgen.

Dat is een vernuftig en zeer intelligent systeem. Je lichaam vertelt je op deze manier dat er iets niet ok is, dat er iets is dat aandacht behoeft.

En zoals het lichaam in staat is om ervaringen en emoties vast te houden en op te slaan, is het gelukkig ook prima in staat deze weer los te laten. Soms kan het daar wel wat hulp bij gebruiken en een massage is een prachtig en liefdevol stuk gereedschap daarvoor.

Een holistische ontspanningsmassage duurt een uur. Je ligt gekleed in je ondergoed en bedekt door zachte doeken die je lichaam warm houden op een comfortabele tafel. We gebruiken zuivere biologische olie en masseren je rug, je schouders, je nek, je armen, je benen en je gelaat, terwijl er zachte muziek klinkt. Er zijn meestal maar weinig woorden nodig, de handen doen al het werk. Meteen inplannen graag.

 

 Yoga massage met Thaise invloeden

massage goes lichtwijzer

Yoga massage, geïnspireerd door de Yoga filosofie en beïnvloed door Thaise Massage technieken, is bedoeld om vreugde en vrijheid in het lichaam te creëren. De ervaring is zowel ontspannend als enerverend en brengt je een verruimende en verbindende blik op lichaam en geest.

De massage maakt gebruik van beweging, passieve strekking en drukuitoefening.
Daarmee kunnen we blokkades en stagnaties verhelpen en neemt de doorbloeding toe. Hierdoor kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden en helpen we het lichaam om stress en opgeslagen leed de ruimte te geven het lichaam te verlaten.

Door het ritmische karakter van de bewegingen, wordt het vaak als een stille, bewegende meditatie ervaren.

Yoga massage heeft een verkwikkend en tegelijkertijd rustgevend effect op lichaam en geest en komt je algehele gevoel van welbevinden ten goede.

Bij een Yoga massage blijf  je volledig gekleed in gemakkelijke kleding en lig je comfortabel op een massagematras.  

Tijdens de Yoga Massage wordt weinig gepraat en op de achtergrond klinkt muziek die helpt om los te laten. Meteen inplannen graag.

 

tarieven

holistische 
ontspannings-
massage 
60 minuten

50 euro

 
yoga
massage
60 minuten

50 euro

Dit is wat anderen ervan zeggen:

We zijn het niet gewend onszelf een cadeautje te geven.

De massage die ik heb mogen ontvangen van Chantal was meer dan een cadeautje. Niet alleen de ontspannende aanrakingen waren zeer aangenaam, maar ook de sfeer. De serene, schone, professionele en warme ruimte waar je welkom wordt geheten, geeft al meteen een gevoel van vertrouwen. Voor mij belangrijk om te kunnen ontspannen. Chantal voelde perfect waar zij moest zijn met haar handen. Waar ze wat meer druk moest zetten, en waar wat zachter. Ik vond het een zeer aangename ervaring waarin professie en kunde te ervaren waren. Ik zou iedereen die op zoek is naar een diepe ontspanningsmassage een aanbeveling doen bij Lichtwijzer'

Maike